Kondenseret mælk vs dulce de leche - Hvad er kondenseret mælk og dulce de leche
Opskrifter Livsstil Shop

Kondenseret mælk vs dulce de leche

Kondenseret mælk vs dulce de leche. Hvad er kondenseret mælk, og hvad er dulce de leche? Hvad er forskellen på de to ting, og hvorhenne kan det købes? Hver dag modtager jeg en masse søde kommentarer og spørgsmål fra jer der følger med, både her på bloggen og på Instagram. De spørgsmål I stiller mig allermest er spørgsmål, der handler om kondenseret mælk og dulce de leche, så derfor har jeg dedikeret dette indlæg til en forklaring på kondenseret mælk og dulce de leche.

Kondenseret mælk er det hvide, hvor der på dåsen står “Condensed Milk – Sweetended”. Det er sødet kondenseret mælk, som man kan bruge som det er, eller man kan koge dåsen i ca. 3 timer, for at få Dulce de leche, som er karamel. I stedet for at koge den kondenserede mælk i dåsen, kan du også hælder det over i et patent glas med et tætsluttende låg, og koge det deri i en gryde. Hvis du vil have karamellen lidt mere flydende (end på billedet), så kan du koge den i 2,5 time.

Du kan også købe en dåse, hvor Dulce de lechen allerede er kogt. Det hedder “Caramelized milk” på dåsen. Jeg plejer at piske eller røre dulce de lechen op med lidt havsalt, så smager det nemlig helt fantastisk.

Begge dele kan købes i stort set alle supermarkeder f.eks. Føtex, Bilka, Meny, Rema 1000, Netto og Nemlig.com. De står oftest ved kage/bageprodukterne, men også ved de amerikanske produkter. Nestlé og Tørsleff laver begge dele.

Her får du en liste over opskrifter med kondenseret mælk og dulce de leche:

Opskrifter med kondenseret mælk:

Chokoladetrøfler med kondenseret mælk

Karamelsnitter med kokos og kondenseret mælk

Ispinde lavet på kondenseret mælk

Brownie med Oreo og fudge lavet på kondenseret mælk

Key lime pie lavet på kondenseret mælk

Bounty barer lavet på kondenseret mælk

Opskrifter med dulce de leche:

Flødeboller med dulce de leche

Hurtig kage med kiks, dulce de leche og flødeskum

Banan cupcakes med dulce de leche

Brownie med dulce le leche

Snegle med dulce de leche

4 Comments
  1. Tak for det her indlæg Frederikke! Nu har jeg så et spørgsmål 😉
    Din opskrift med bananmuffins, smørcreme og karamelfyldt midte – hvor længe før servering af kagen, kan jeg komme karamellen i? Og hvad hvis jeg laver en helt almindelig muffin, f.eks. en chokolademuffin, kan jeg så også komme karamel i midten, uden at den ligesom bliver “suget” af kagen og bare forsvinder? Forstår du? 😉

    1. Dejligt at indlægget kan bruges 🙂 Du kan sagtens komme karamellen i dagen inden (også med chokolademuffins) 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

  2. Hvordan skal den kogte dulche de leche opbevares efter? Jeg har kogt den kondenserede sødede mælk dagen før, jeg skal bruge det, men er i tvivl, om det skal på køl eller bare stå ude i dåsen? Vh Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven