Opskrift på svampede banan cupcakes med karamel og mælkechokolade
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Banan cupcakes med karamel og mælkechokolade

De bedste banan cupcakes med karamel og mælkechokolade! En af mine mest populære opskrifter her på bloggen er denne svampede banankage, som er helt vildt god, (hvis jeg selv skal sige det).  Jeg har derfor brugt den samme opskrift til at bage de lækreste banan cupcakes med mælkechokolade chunks i dejen, dulce de leche i midten og den blødeste mælkechokoladesmørcreme på toppen. Disse cupcakes er perfekte at servere til eftermiddagskaffen eller børnefødselsdagen. De kan også laves uden dulce de lechen i midten. God fornøjelse!

 

Opskriften indeholder reklamelinks og disse er markeret med en *.

Banan cupcakes med karamel og mælkechokolade

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Banan cupcakes (12 store cupcakes):
Karamelmidte:
Mælkechokoladesmørcreme:
Derudover:

Fremgangsmåde

Banan cupcakes:

Tænd ovnen på 180 C. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt. Bland melet, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen. Mos bananerne og bland sammen med det smeltede smør og rør det i dejen sammen med chokoladen. Placer dine muffinsforme i en muffins-bageform (*reklamelink) og fordel dejen i formene. Drys med lidt ekstra chokolade på toppen af dejen og bag banan cupcakes i ca. 25-30 minutter. Lad dem køle af.

Karamelmidte:

Rør dulce de leche godt i en skål, så der ikke er klumper i. Kom den i en sprøjtepose uden tyl. Lav et hul i midten af hver cupcake og fyld dulce de lechen i.

Mælkechokoladesmørcreme:

Smelt chokoladen i en gryde og lad den køle lidt af. Imens piskes det bløde smør med flormelis og vaniljesukker til det ikke klumper mere. Hæld chokoladen i og pisk godt. Tilsæt fløden lidt ad gangen og pisk det til det får en cremet og luftig konsistens. Kom smørcremen i en sprøjtepose med en tyl (jeg har brugt denne fra Wilton *reklamelink). Sprøjt smørcremen ud på hver cupcake og pynt dem med mælkechokolade og guldstøv.  Stil kagerne på køl og tag dem ud 30 minutter inden servering, så smørcremen ikke er så hård. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

26 kommentarer
 1. Hej Frederikke,
  Den halve dåse dulce de leche er det noget du har købt færdigt eller laver du det af kondenseret mælk?
  Hvis det købes færdigt, hvor er det så købt?

  1. Hej Sarah. Det er noget jeg har købt færdigt, du kan også koge den kondenserede mælk i ca. 3 timer, for at få dulce de leche. Begge dele kan købes i de fleste supermarkeder f.eks. Bilka, Føtex og Meny 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke

 2. Hej Frederikke,
  Hvis jeg skal servere muffinsene til en brunch lørdag formiddag, anbefaler du så, jeg bager dem og “samler dem” dagen før? Spørgsmålet er egentlig, om de er gode, selvom de bliver bagt og pyntet dagen før? 🙂

  1. De kan sagtens blive bagt dagen før, men jeg ville vente med at pynte dem til dagen, hvor de skal serveres 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke

 3. Hej Frederikke!

  De 150 gr chokolade i dejen, er det det du kalder “drys med lidt ekstra på toppen af dejen” eller er det noget du har blandet i dejen + ekstra på toppen?

  1. Hej Frederikke
   Jeg skal have muffins med til mine kollegaer i morgen. Hvordan ville du forberede det? Jeg har tænkt at bage dem i dag. Kan jeg også komme Dulce de leche i dem i dag? Hvad med smørcreme kan den holde sig i køleskabet til i morgen? Eller skal jeg vente og lave den i morgen tidlig?
   Jeg skal servere dem over middag – skal jeg have dem på køl indtil da?

   1. Du kan sagtens lave dem helt færdige i dag og så blot opbevare dem på køl indtil servering 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

 4. Hej Frederikke
  Overvejer at lave disse til min søns barnedåb om 2 uger. De ser så lækre ud? Har du erfaring med om de kan fryses ned, så man ikke skal lave alt dagen inden dåben? Cremen tænker jeg at lave dagen inden dåben, og putte på selve dåbsdagen. Kan man det?

  1. Jeg har ikke selv prøvet at fryse dem ned, men det tror jeg sagtens kan lade sig gøre. Dog ville jeg ikke lave smørcremen dagen inden, da der er smør i, som jo bliver hårdt når det kommer på køl. Den skal helst laves lige inden, den sprøjtes på. God fornøjelse og god barnedåb 🙂 Kh Frederikke

 5. Hej Frederikke. Jeg har samme spørgsmål som Simone. Du skriver ‘drys med ekstra chokolade’, men har ikke tidligere nævnt, at der skulle chokolade i dejen – hvad menes der? 🙂

  1. Det er hermed rettet. Jeg kommer både chokolade i dejen og ovenpå dejen 🙂 Jeg håber, at det giver mening! Rigtig god fornøjelse.

 6. Hej Frederikke

  Det er virkelig nogle fine muffinsforme du bruger. Altså dem i papir. Hvor er de fra?
  Tak!

 7. Hej Frederikke ? De ser og lyder SÅ lækre, at vi må lave dem til fødselsdag på søndag. Kan jeg godt gøre dem helt klar omkring kl. 12 og servere ved 16 tiden uden de “tager skade”?

  Samtidig undre jeg mig lidt over, at der står dessert til 4-6 personer, men ved ingredienser står der, at der bliver 12 store cupcakes? ?

  1. Du kan sagtens lave dem om formiddagen 🙂 Tag dem blot ud fra køleskabet lidt inden de skal serveres, så smørcremen ikke er for hård 🙂 Ja, der bliver til 12 cupcakes (antal personer er jo lidt svært at skrive præcist, nogle kan måske spise 2). Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

 8. Hej Frederikke, hvilken chokolade bruger du i denne opskrift ? . Reklamelink virker ikke hos mig?

 9. Hej Frederikke,

  Jeg vil gerne lave muffinsene til et babyshower på lørdag – jeg har fundet ud af, at en af de andre gæster er allergisk overfor banan – jeg vil dog stadig gerne sørge for at hun selvf også kan få lidt lækkert, så jeg tænkte på, kan jeg godt lave en portion af dejen på nøjagtig samme måde og så bare udelade bananen? Eller ville du supplere med en anden frugt eller helt bare lave en anden muffin?

 10. Hej Frederikke.
  Jeg har begge dine bøger. Men opskriften på disse cup cakes er forskellige? Hvordan kan det være? Den i bogen skal man bruge mere mel, skyr og væske i dejen. Men ikke her på siden.
  Hilsen Rike.

Skriv en kommentar