Opskrifter Livsstil

Banan cupcakes med karamel og mælkechokolade

De bedste banan cupcakes med karamel og mælkechokolade! En af mine mest populære opskrifter her på bloggen er denne svampede banankage, som er helt vildt god, (hvis jeg selv skal sige det).  Jeg har derfor brugt den samme opskrift til at bage de lækreste banan cupcakes med mælkechokolade chunks i dejen, dulce de leche i midten og den blødeste mælkechokoladesmørcreme på toppen. Disse cupcakes er perfekte at servere til eftermiddagskaffen eller børnefødselsdagen. De kan også laves uden dulce de lechen i midten. God fornøjelse!

 

Opskriften indeholder reklamelinks og disse er markeret med en *.

Banan cupcakes med karamel og mælkechokolade

Dessert til 4-6 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t. 30 min.
Ingredienser

Banan cupcakes (12 store cupcakes):

150g smør, smeltet

4 æg

150 g rørsukker

50 g brun farin

1 tsk. vaniljesukker

150 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

3 over modne bananer

150 g mælkechokolade reklamelink*

Karamelmidte:

1/2 dåse dulce de leche

Mælkechokoladesmørcreme:

250 g mælkechokolade reklamelink*, smeltet, gem lidt til at “drysse” på hver cupcake

300 g smør, blødt

350 g flormelis

1 tsk. vaniljesukker

1 dl piskefløde

Derudover:

Guldstøv *reklamelink

Fremgangsmåde

Banan cupcakes:

Tænd ovnen på 180 C. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt. Bland melet, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen. Mos bananerne og bland sammen med det smeltede smør og rør det i dejen sammen med chokoladen. Placer dine muffinsforme i en muffins-bageform (*reklamelink) og fordel dejen i formene. Drys med lidt ekstra chokolade på toppen af dejen og bag banan cupcakes i ca. 25-30 minutter. Lad dem køle af.

Karamelmidte:

Rør dulce de leche godt i en skål, så der ikke er klumper i. Kom den i en sprøjtepose uden tyl. Lav et hul i midten af hver cupcake og fyld dulce de lechen i.

Mælkechokoladesmørcreme:

Smelt chokoladen i en gryde og lad den køle lidt af. Imens piskes det bløde smør med flormelis og vaniljesukker til det ikke klumper mere. Hæld chokoladen i og pisk godt. Tilsæt fløden lidt ad gangen og pisk det til det får en cremet og luftig konsistens. Kom smørcremen i en sprøjtepose med en tyl (jeg har brugt denne fra Wilton *reklamelink). Sprøjt smørcremen ud på hver cupcake og pynt dem med mælkechokolade og guldstøv.  Stil kagerne på køl og tag dem ud 30 minutter inden servering, så smørcremen ikke er så hård. Velbekomme!

Bedøm denne ret

16 Comments
  1. Hej Frederikke,
    Den halve dåse dulce de leche er det noget du har købt færdigt eller laver du det af kondenseret mælk?
    Hvis det købes færdigt, hvor er det så købt?

    1. Hej Sarah. Det er noget jeg har købt færdigt, du kan også koge den kondenserede mælk i ca. 3 timer, for at få dulce de leche. Begge dele kan købes i de fleste supermarkeder f.eks. Bilka, Føtex og Meny 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke

  2. Hej Frederikke,
    Hvis jeg skal servere muffinsene til en brunch lørdag formiddag, anbefaler du så, jeg bager dem og “samler dem” dagen før? Spørgsmålet er egentlig, om de er gode, selvom de bliver bagt og pyntet dagen før? 🙂

    1. De kan sagtens blive bagt dagen før, men jeg ville vente med at pynte dem til dagen, hvor de skal serveres 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke

    1. Det er svært at svare på, men ca. 10-12 minutter 🙂 Ellers stik i dem undervejs med en kødnål eller lign. 🙂

  3. Hej Frederikke!

    De 150 gr chokolade i dejen, er det det du kalder “drys med lidt ekstra på toppen af dejen” eller er det noget du har blandet i dejen + ekstra på toppen?

  4. Hej Frederikke
    Overvejer at lave disse til min søns barnedåb om 2 uger. De ser så lækre ud😊 Har du erfaring med om de kan fryses ned, så man ikke skal lave alt dagen inden dåben? Cremen tænker jeg at lave dagen inden dåben, og putte på selve dåbsdagen. Kan man det?

    1. Jeg har ikke selv prøvet at fryse dem ned, men det tror jeg sagtens kan lade sig gøre. Dog ville jeg ikke lave smørcremen dagen inden, da der er smør i, som jo bliver hårdt når det kommer på køl. Den skal helst laves lige inden, den sprøjtes på. God fornøjelse og god barnedåb 🙂 Kh Frederikke

  5. Hej Frederikke. Jeg har samme spørgsmål som Simone. Du skriver ‘drys med ekstra chokolade’, men har ikke tidligere nævnt, at der skulle chokolade i dejen – hvad menes der? 🙂

    1. Det er hermed rettet. Jeg kommer både chokolade i dejen og ovenpå dejen 🙂 Jeg håber, at det giver mening! Rigtig god fornøjelse.

  6. Hej Frederikke

    Det er virkelig nogle fine muffinsforme du bruger. Altså dem i papir. Hvor er de fra?
    Tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.