Lækker og svampet banankage med mørk chokolade - Opskrift på den bedste banankage
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Lækker og svampet banankage med mørk chokolade

Lækker og svampet banankage med mørk chokolade – Opskrift på den bedste svampede banankage med mørk chokolade. I de seneste dage har jeg eksperimenteret en del med banankage og det lykkedes mig at få tryllet den lækreste og mest svampede banankage frem. Og den opmærksomme læser, vil nok sige, at jeg har en opskrift på banankage, og det er også ganske rigtigt. Denne banankage har jeg dog bagt med rørsukker, brun farin og halv grahamsmel og halv hvedemel i stedet for. Grahamsmelet giver et godt bid i kagen, men du kan selvfølgelig sagtens bage kagen kun med hvedemel. Hvis du kun bruger hvedemel, så får kagen en meget lækker svampet konsistens. Tilsæt 100 g chokoladeknapper til dejen, det er også virkelig lækkert. Rigtig god fornøjelse!

Lækker og svampet banankage med mørk chokolade

Dessert til 10-12 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 50 min.
I alt 1 t. 10 min.

Ingredienser

Banankage
Chokoladelag

Fremgangsmåde

Banankage

Tænd ovnen på 180 C. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt. Bland melet, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen. Mos bananerne og bland sammen med det smeltede smør og rør det i dejen.

Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smør den med smør. Bag banankagen i ca. 45-50 minutter. Lad kagen køle af.

Chokoladelag

Smelt chokolade og smør til en ensartet masse.

Hæld chokoladelaget på kagen og server den enten med det samme eller stil den på køl, så chokoladen kan størkne. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

11 kommentarer

Skriv en kommentar