Lækker og svampet banankage med mørk chokolade

I de seneste dage har jeg eksperimenteret en del med banankage og det lykkedes mig at få tryllet den lækreste og mest svampede banankage frem. Og den opmærksomme læser, vil nok sige, at jeg har en opskrift på banankage, og det er også ganske rigtigt. Denne banankage har jeg dog bagt med rørsukker, brun farin og halv grahamsmel og halv hvedemel i stedet for. Grahamsmelet giver et godt bid i kagen, men du kan selvfølgelig sagtens bage kagen kun med hvedemel. God fornøjelse!

Svampet og lækker banankage
Ingredienser

Banankage (til ca. 10-12 pers.):

150g smør, smeltet

4 æg

150 g rørsukker

50 g brun farin

1 tsk. vaniljesukker

75 g hvedemel

75 g grahamsmel

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

3 over modne bananer

Chokoladelag:

200 g mørk chokolade, f.eks. * Callebaut 60 %

40 g smør

Fremgangsmåde

Banankage:

Tænd ovnen på 180 C. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt. Bland melet, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen. Mos bananerne og bland sammen med det smeltede smør og rør det i dejen. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smør den med smør. Bag banankagen i ca. 45-50 minutter. LAd kagen køle af.

Chokoladelag:

Smelt chokolade og smør til en ensartet masse.

Hæld chokoladelaget på kagen. Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.