Bananbrød med karamelcreme - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bananbrød med karamelcreme

Bananbrød med karamelcreme – Opskrift på svampet bananbrød med chokolade og karamelcreme med vanilje og havsalt. Et super lækkert bananbrød smurt med karamelcreme.

Bananbrød med karamelcreme

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t. 30 min.
I alt 2 t.

Ingredienser

Karamelcreme
Bananbrød

Fremgangsmåde

Karamelcreme

Kom sukker og glukosesirup i en gryde og smelt det ved middelhøj varme. Det skal blive til en gylden karamel. Der skal ikke røres for meget i gryden, kun lige så sukkeret ikke brænder på.

Når alt sukkeret er smeltet og det er blevet til en gylden karamel koges fløden op til lige under kogepunktet i en anden gryde. Tag karamellen af varmen og rør forsigtigt fløden i. Det bobler lidt op. Rør godt rundt og hæld den flydende karamel i en skål og lad karamellen afkøle til 50 C.

Kom smør, salt og vanilje i skålen med karamellen og stavblend til smørret er smeltet. Kom karamellen  på køl til karamellen er smørbar og tyk.

Bananbrød

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Pisk smør og brun farin sammen med en elpisker. Mos bananerne godt, så der ikke er klumper. Tilsæt bananmos i smør-sukkerblandingen og pisk. Pisk æggene i.

Bland hvedemel, natron og salt sammen med en dejskraber. Vend herefter chokoladen i.

Smør en brødform med smør. Kom dejen i formen og bag bananbrødet i ca. 45 min. Lad bananbrødet afkøle.

Befri bananbrødet fra formen og smør karamelcremen på det afkølede bananbrød. Velbekomme!

Bedøm

Bananbrød med karamelcreme

Et dejligt smagfyldt og svampet bananbrød med mørk chokolade i dejen, det går man aldrig galt i byen med. Og for lige at toppe det lækre bananbrød, så har jeg her smurt bananbrødet med den lækreste bløde karamelcreme med vanilje og salt. En super lækker kombination, som også sagtens kan spises hver for sig.

Karamelcremen laves ved at koge en karamel, som blendes med smør, havsalt og vanilje inden den kommes på køl. Når karamellen er afkølet er den let at smøre på bananbrødet. Karamelcremen kan også bruges ovenpå is, i tærter eller i en sommerdessert med friske bær og flødeskum. Prøv også min opskrift på bananbrød med brunet smør og pisket ganache. Rigtig god fornøjelse!

 

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar