Banankage i en kop - Opskrift på banankage bagt i en kop i mikroovnen
Opskrifter Livsstil Shop

Banankage i en kop

Banankage i en kop – Opskrift på banankage bagt i en kop i mikroovnen. Det er så nemt og hurtigt at bage kager i mikroovnen, især denne banankage, som bages i en kop i mikroovnen. Det tager ikke mange minutter at røre dejen sammen, hælde den op i en kop, der kan tåle varme, og bage den i mikroovnen i ca. 1-1,5 minut. Derefter pyntes kagen med ekstra chokolade og flødeskum. Der er næsten intet bedre end et stykke varm banankage med iskold flødeskum eller vaniljeis til.

Mikroovne er meget forskellige og varmer forskelligt, så hold godt øje, når din kage er inde i mikroovnen. Det passede med 1-1,5 minut i min mikroovn, da jeg gerne ville have kagen blød i midten. Denne opskrift giver en mængde der passer til 2 almindelige kopper, men du kan også halvere opskriften, så der kun er til 1 kop. Prøv også min opskrift på chokoladekage bagt i en kop. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Banankage til 2 personer
Forberedelse 5 min. / Tilberedning 2 min. / I alt 7 min.
Ingredienser

Banankage i en kop (til 2 kopper)

1 banan, gerne overmoden

80 g smør, smeltet

2 æg

1/2 dl kærnemælk

1 spsk. ahornsirup eller alm. sirup

1,5 dl brun farin

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. kanel

1 lille nip salt

1 dl mel

1/2 tsk. bagepulver

100 g store chokoladestykker, enten mørk eller mælkechokolade, gem lidt til komme ovenpå kagerne

Derudover

Flødeskum

Fremgangsmåde

Banankage i en kop

Mos bananen med en gaffel og rør sammen med alle de andre ingredienser i en skål til en sammenhængende dej. Tilsæt chokolade. Fordel dejen i 2 kopper der kan tåle varme. Bag en kage adgangen i en kop i mikroovnen i ca. 1-1,5 minut. Kagen skal være blød, så den må endelig ikke få for meget. Pynt kagerne med ekstra chokoladestykker og flødeskum. Velbekomme!

Bedøm denne ret

3 Comments
  1. Virkelig lækker!!!
    Kan man gemme den ene i køleskabet til i morgen fx?
    Tak for altid skønne opskrifter ❤️❤️❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.