Chokolade cupcakes med Toffifee - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokolade cupcakes med Toffifee

https://youtu.be/BLtVBT61DTw

Disse cupcakes er næsten de samme som mine vilde chokolade cupcakes med hjemmelavet saltkaramel. De er uden Nutella i midten, men de har fået selvskab af en Toffifee på toppen i stedet for. Jeg har filmet hele processen, som I kan se i videoen ovenover. Her kommer opskriften:

 

Chokolade cupcakes med Toffifee

Ingredienser

Fremgangsmåde

Chokolade cupcakes (ca. 12 store cupcakes).:

Tænd ovnen på 200 grader. Bland mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes æg og sukker. Tilsæt kernemælk til det bliver skummende og herefter smørret. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk det godt sammen. Tilsæt chokoladen. Sæt papirsformene ned i en metalform til muffins. Fordel dejen i formene. Bag kagerne i ca. 18-20 minutter. Lad dem køle af.

Chokoladefrosting:

Smelt chokoladen og lad den køle lidt af til stuetemperatur. Pisk smør og flormelis sammen. Tilsæt chokoladen lidt adgangen. Pisk indtil det opnår en tyk og blød konsistens. Kom frostingen over i en sprøjtepose.

Saltkaramelsauce:

Kom fløde, sirup og flormelis i en tykbundet gryde. Lad det koge op. Når det koger skrues der lidt ned for varmen (det skal stadig koge lidt og boble). Rør i gryden i ca. 10 minutter indtil massen bliver tykkere. Tilsæt smør og salt og rør det godt rundt til det bliver til en glat og tyk karamelsauce. Lad det køle af.

Pynt cupcakes:

Sprøjt frostingen ud på hver cupcake. Du kan også bare smørrer den ud på, hvis du ikke lige har en sprøjtepose. Dryp karamelsauce på og drys med hakkede hasselnødder. Sæt til sidst en Toffifee på toppen af hver cupcake. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

16 kommentarer
  1. Tusind tak! Jeg har købt papirsformene i Meny (ved alle kagetingene) 🙂 Ellers kig i Føtex og Bilka! God fornøjelse <3

 1. Hi love your cakes amazing!!!! What would “dl” in measurements? Ie you have put “ 1/2 dl milk” . Would
  It be ml (millilitre)

  1. Hej Trine
   Jeg har ikke selv prøvet at bage denne opskrift med minimælk, men det tror jeg godt du kan. Så vil jeg anbefale at undlade natron, da natron skal bruge syre som f.eks. kernemælk. I stedet ville jeg tage lidt mere bagepulver. Lad mig endelig høre, hvordan resultatet bliver 🙂 God fornøjelse!

 2. Det er godt regnet ud: standard muffinform = 12 muffins = 12 Toffifees………. så er der 3 stks guddommelige Toffifee tilbage til bageren, mens hun venter på, de bliver færdige i ovnen.

Skriv en kommentar