Julecupcakes med kirsebær og flødebolleskum - Opskrift på lækre julecupcakes
Opskrifter Livsstil Shop

Julecupcakes med kirsebær og flødebolleskum

I samarbejde med Skælskør Frugtplantage

Glædelig 5. december. I dagens kalenderlåge gemmer der sig en skøn opskrift på de lækreste julecupcakes med kirsebær og flødebolleskum. I cupcake dejen er der marcipan, kanel og kirsebærsauce, flødebolleskummet er med pureret kirsebærsauce og i midten af flødebolleskummet er der en lækker julemarmelade med bær og vanilje. Skælskør Frugtplantage har et kæmpe udvalg af diverse marmelader, frugtgrød og kirsebærsaucer (klassisk, pureret og økologisk) og det er lige præcis, disse produkter jeg har brugt.  Flødebolleskummet har jeg overtrukket med mørk chokolade og drysset med ristede mandelsplitter – en perfekt kombination af sødt, syrligt, blødt, sprødt og masser af lækkerhed. Disse cupcakes er perfekte at servere til en julefrokost eller måske et anderledes indslag til konfektbagningen. Rigtig god fornøjelse!

Dessert til 6-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Cupcakes med marcipan og kirsebær (ca. 12 stk.)

200 g smør, blødt

200 g sukker

100 g marcipan, revet

1 tsk vaniljesukker

1 tsk stødt kanel

4 æg

200 g mel

1 tsk. bagepulver

1 dl fløde

Kirsebærsauce fra Skælskær Frugtplantage

Flødebolleskum med kirsebær

250 g sukker

100 g glukosesirup

0,75 dl vand

Kornene af 1 vaniljestang

30 g pureret fra kirsebærsauce fra Skælskær Frugtplantage

140 g past. æggehvider

Fyld

1 glas Skælskær Frugtplantage julemarmelade

Mørk chokolade overtræk

350 g mørk chokolade

25 g kakaosmør

Derudover

Mandelsplitter, ristede

Fremgangsmåde

Cupcakes med marcipan og kirsebær

Tænd ovnen på 175 C. Pisk smør og sukker sammen til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt revet marcipan. Pisk ét æg i adgangen. Bland mel, kanel og bagepulver og sigt det i dejen. Pisk fløden i lidt adgangen. Fordel dejen i muffinsforme og kom en skefuld kirsebærsauce på hver cupcake. Bland kirsebærsaucen godt rundt i dejen. Bag cupcakes i ovnen ved 175 C i ca. 20-25 minutter. Lad dem køle af.

Flødebolleskum med kirsebær

Kog sukker (200 g), glukosesirup, vand, vanilje og kirsebær op i en tykbundet gryde til det når 117°C. Pisk æggehvider hvide og luftige og tilæt sukker(50 g) og pisk sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 10 minutter.

Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose og lav det mønster du ønsker på de kolde cupcakes. Lav et hul ned i skummet i midten på alle cupcakes og fyld hullet op med julemarmelade. Stil cupcakes på køl, imens du laver chokoladeovertræk.

Mørk chokolade overtræk

Hak chokoladen og kakaosmør  (med mindre det er i knapper) og kom det op i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Giv chokoladen 30 sek. og rør rundt. Gør dette af nogle omgange indtil alt chokoladen næsten er smeltet. Giv chokoladen 10 sek. af to omgange eller til chokoladen er 33 C. Hæld den smeltede chokolade op i et aflangt og bredt glas eller i en dyb skål og dyp de kolde cupcakes forsigtigt i chokoladen. Drys med mandelsplitter og lad kagerne stå på køl til chokoladen er størknet. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.