Opskrifter Livsstil

Æblegløgg

Annonce udarbejdet for Santa Maria, men holdningerne er mine egne.

Æblegløgg med massere af varme krydderier og æblemost. Denne gløgg serverer min mor hver jul og den dufter himmelsk og smager så dejligt. En alkoholfri og meget børnevenlig gløgg, som alle kan nyde. Men hvis man nu er til en version med alkohol, så kan gløgg ekstrakten snildt blandes op med hvidvin i stedet for æblemost. Selve gløgg ekstrakten er lavet med hele krydderier som kanelstænger, stjerneanis, kardemommefrø, vaniljestænger og hel ingefær. Alle disse krydderier er fra Santa Marias kæmpe udvalg af både stødte og hele krydderier. Nyd æblegløggen sammen med f.eks. disse Luciabrød, som jeg postede på bloggen i går. De er fyldt med Safran, som man også kan købe fra Santa Maria.  God fornøjelse!

Æblegløgg

Ingredienser

Glögg ekstrakt til æbleglögg:

3 stænger hel kanel

1 vaniljestang (skal ikke flækkes)

5 stjerneanis

1 stor tsk kardemommefrø (ikke stødt kardemomme)

1 tørret ingefær

Skal af 1 økologisk citron

Skal af 1 økologisk appelsin

Saft af 2 citroner

Saft af 3 appelsiner

5 dl vand

Derudover:

Æblemost

Rørsukker

Jumbo rosiner

Smuttede mandler

Fremgangsmåde

Glögg ekstrakt:

Kom alle ingredienserne i en lille gryde og varm det langsomt op til kogepunktet. Lad det koge svagt i ca. 30 min. Stil glögg ekstrakten koldt, så den kan trække til næste dag. Si den og kom på et rent skoldet glas eller  flaske. Opbevares i køleskabet. Den kan godt holde sig i en uge.

 

 

2,5 dl gløgg ekstrakt blandes med 1 L æblemost og varmes langsomt op til kogepunktet. Smages til med ca. 1 spsk. rørsukker afhængig af, hvor sød æblemosten er. Hældes på varme glas og serveres med smuttede mandler og jumbo rosiner. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.