Sprøde julevafler

Det er d.5 december og disse sprøde julevafler med flødeskum og hjemmelavet hindbærsyltetøj er i dagens låge. De smager skønt af jul og hygge og så er det altså hurtigt at mikse sådan en vaffeldej sammen. Du kan med fordel lave dobbeltportion og så fryse resten af vaflerne ned. God fornøjelse!

Sprøde julevafler
Ingredienser

Sprøde julevafler (8-10 stk.):

250 g hvedemel

50 g sukker

1 tsk. bagepulver

½ tsk. vaniljesukker

½ tsk. kardemomme

½ tsk. stødt kanel

4 dl mælk

2 æg

75 g smeltet smør

Hjemmelavet hindbærsyltetøj:

250 g frosne hindbær

125 g sukker

Saft af 1/2 citron

0,5 tsk. Rød Melatin eller lign.

Derudover:

Flødeskum af 2,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Sprøde julevafler:

Bland mel, sukker, krydderier og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt mælk og pisk dejen godt igennem med elpisker. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt. Til sidst kommes det smeltede smør i dejen. Lad dejen hvile i ca. 30 min.

Bag vaflerne i et gennemvarmet vaffeljern til de er gyldne. Læg vaflerne på en bagerist, så de bevarer sprødheden.

Hjemmelavet hindbærsyltetøj:

Kom hindbær, sukker og citronsaft i en lille gryde. Lad det stå i en times tid til hindbærrene er begyndt at smelte. Varm gryden langsomt op til kogepunktet, og lad syltetøjet koge et par minutter ved svag varme. Undgå at røre for meget i det, så bærrene ikke bliver helt mast. Bland Rød Melatin med 1 tsk. sukker og drys det udover syltetøjet og kog yderligere et par minutter (tjek fremgangsmåden på posen). Hæld det varme syltetøj på et helt rent og skoldet glas med et tætsluttende låg, hvis du ikke skal bruge det med det samme.

Server vaflerne med flødeskum og hindbærsyltetøj eller hvad du allerbedst kan li’!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.