Opskrift på lækre og sprøde julevafler med hjemmelavet hindbærsyltetøj
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Sprøde julevafler

Det er d.5 december og disse sprøde julevafler med flødeskum og hjemmelavet hindbærsyltetøj er i dagens låge. De smager skønt af jul og hygge og så er det altså hurtigt at mikse sådan en vaffeldej sammen. Du kan med fordel lave dobbeltportion og så fryse resten af vaflerne ned. God fornøjelse!

Sprøde julevafler

Ingredienser

Sprøde julevafler (8-10 stk.):
Hjemmelavet hindbærsyltetøj:
Derudover:

Fremgangsmåde

Sprøde julevafler:

Bland mel, sukker, krydderier og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt mælk og pisk dejen godt igennem med elpisker. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt. Til sidst kommes det smeltede smør i dejen. Lad dejen hvile i ca. 30 min.

Bag vaflerne i et gennemvarmet vaffeljern til de er gyldne. Læg vaflerne på en bagerist, så de bevarer sprødheden.

Hjemmelavet hindbærsyltetøj:

Kom hindbær, sukker og citronsaft i en lille gryde. Lad det stå i en times tid til hindbærrene er begyndt at smelte. Varm gryden langsomt op til kogepunktet, og lad syltetøjet koge et par minutter ved svag varme. Undgå at røre for meget i det, så bærrene ikke bliver helt mast. Bland Rød Melatin med 1 tsk. sukker og drys det udover syltetøjet og kog yderligere et par minutter (tjek fremgangsmåden på posen). Hæld det varme syltetøj på et helt rent og skoldet glas med et tætsluttende låg, hvis du ikke skal bruge det med det samme.

Server vaflerne med flødeskum og hindbærsyltetøj eller hvad du allerbedst kan li’!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer
  1. Hej Frederikke.

    Jeg er desværre ikke velsignet med et almindeligt vaffeljern men istedet et vaffeljern til belgiske vafler. Kan disse vafler laves i sådan et, eller kræver det noget specielt af dejen?

Skriv en kommentar