Lækker opskrift på nemme churros med chokoladesauce
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Churros med chokoladesauce

Lækre lune og sprøde churros med hjemmelavet chokoladesauce. En god klassiker, som de fleste nok forbinder med Tivoli og jul. De er nemme at lave selv og så er jeg sikker på, at de vækker stor begejstring hos både store og små. Denne opskrift er endnu en bonus opskrift i min julekalender og passer perfekt til 2.søndag i advent! Jeg har kogt mine churros i palmin, men en anden smagsneutral olie kan også bruges. De er også vendt i kanelsukker, men rørsukker er også at foretrække eller bare lade dem være helt, som de er. Og når nu du er i gang med frituregryden, så skal du da også prøve disse berlinere med creme og hindbærsukker! God fornøjelse!

Churros med chokoladesauce

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Churros (ca. 30 stk.)
Kanelsukker
Chokoladesauce

Fremgangsmåde

Churros

Kom smør, vand, salt og sukker i en gryde og kog det op til smørret er smeltet. Tag gryden af varmen og kom melet i. Pisk med en elpisker til melet er fordelt og ikke klumper. Tilsæt et æg adgangen, imens der fortsat piskes indtil dejen bliver blød og smidig. Lad dejen stå på køkkenbordet i ca. 30 minutter. Kom herefter dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Kom palmin i en tykbundet og bred gryde og lad det smelte vedmiddelvarme. Tjek om palminen er varm ved at stikke en tandstik ned i gryden, og hvis det syder og bobler rundt om, så er palminen varm nok. Sprøjt dejen ud ca. 15 cm lange stykker og klip dem af. Jeg havde 4 churros i gryden adgangen. Giv dem ca. 3 minutter på hver side, til de bliver gyldenbrune. Læg churrosne på et stykke fedtsugende papir og rul dem herefter i kanelsukkeret.

Chokoladesauce

Kom fløde og chokolade i en gryde og lad det smelte ved middelvarme. Rør i det undervejs, så massen samler sig og bliver blank.

Server churros med den lune chokoladesauce. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

8 kommentarer
    1. De er allerbedst, når de er lune, men jeg tror sagtens, at man f.eks. kan fryse dem ned og blot varme dem i ovnen 🙂 På den måde skulle de gerne blive ved med at være sprøde. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

  1. Har forsøgt denne opskrift 2 gange men den er så fyldende og har 10 dobbelttjekket at alt er korrekt…

    1. Det kunne godt tyde på, at æggene har været for store og dermed gjort dejen mere flydende 🙂 Jeg ved ikke lige, hvad det ellers kan være

Skriv en kommentar