Brookies (brownie cookie kage) er virkelig en vidunderlig opfindelse! Fudgy brownie, som i sig selv er vildt lækkert, bagt med cookie dough.. så bliver det altså ikke bedre. Jeg har brugt min fudgy brownies opskrift, som på meget kort tid allerede er blevet en af bloggens mest populære opskrifter. Det er også en virkelig god brownie! Kagen er perfekt at bage dagen inden den skal serveres, så den kan stå på køl og sætte sig. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Brookies (giver ca. 20 kagestykker):
Cookielag:
140 g smør, blødt
50 g brun farin
100 g sukker
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
150 g mørk chokolade, hakket eller drops
Brownie:
Find opskriften på brownien her
Fremgangsmåde
Cookielag:
Pisk smør, brun farin og sukker sammen til det er ensartet. Pisk herefter ægget i. Vend mel, bagepulver og 100 g af chokoladen i dejen og lad det stå på køkkenbordet.
Brownie:
Lav brownie dejen.
Hæld brownie dejen op kageformen og fordel cookie dejen på brownie dejen. Drys med det resterende chokolade og bag kagen i ca. 35-40 minutter ved 185 C varmluft. Lad kagen køle af (gerne til dagen after), og skær den i kvadratiske stykker. Velbekomme!
Stiller du kagen på køkkenbordet eller i køleskabet til dagen efter?
Den skal på køl ellers sætter den sig ikke:-)
Har fået den her anbefalet. Er den fryseegnet, eller bliver cookiedelen træls?
Jeg har ikke selv prøvet at fryse denne, men det kan helt sikker sagtens lade sig gøre 🙂