Sarah Bernhardt snitter med Dumle - Sarah Bernhardt kage bagt i bradepande
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Sarah Bernhardt snitter med Dumle

Sarah Bernhardt snitter med Dumle – Opskrift på Sarah Bernhardt kage bagt i bradepande og skåret ud i snitter. Disse Sarah Bernhardt snitter med Dumle er en anderledes udgave af den klassiske Sarah Bernhardt kage, da denne bages i en bradepande i stedet for i små kager. Kagen består af en sej marcipankage, lidt a la kransekage, en blød chokoladesmørcreme, chokoladeovertræk og Dumle på toppen. Normalt laves Sarah Bernhardt med en chokolademousse/trøffelcreme, men denne smørcreme er meget nemmere og hurtigere at lave. Dog kan jeg anbefale at lave kagen med denne Daim mousse eller denne chokolademousse. Jeg har pyntet kagen med disse Dumle chips, men almindelige Dumle eller Daim kan også bruges.

Kagen kan sagtens laves dagen inden servering og blot opbevares på køl. Den kan også opbevares i fryseren og så blot tages ud 1-2 timer inden servering. Prøv også denne kage med nøddebund, chokolademousse og chokoladeovertræk. Rigtig god fornøjelse!

Sarah Bernhardt snitter med Dumle

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Marcipanbund
Smørcreme
Chokoladeovertræk
Derudover

Fremgangsmåde

Marcipanbund

Tænd ovnen på 175 C varmluft,

Riv marcipanen groft og kom den i en skål med æggehvider og sukker. Pisk det sammen med en elpisker til en ensartet sammenhængene masse. Beklæd en bageform (min er 25 x 30 cm) med bagepair og bred massen ud i formen og bag herefter kagen i ovnen i ca. 12-15 minutter indtil den er gylden. Lad kagen køle af.

Smørcreme

Læs teksten ovenover, hvis du ønsker at lave chokoladecremen uden smør i stedet for.

Pisk smør, flormelis og kakao sammen til det er lyst og luftigt. Tilsæt den smeltede afkølede chokolade. Tilsæt fløden lidt ad gangen og pisk det til det får en cremet og luftig konsistens. Smør smørcremen ovenpå marcipanbunden og sæt kagen på køl imens du smelter chokoladen til chokoladeovertræk.

Chokoladeovertræk

Smelt chokolade og kokosolie i en skål over vandbad. Rør det godt sammen til en ensartet masse.

Hæld chokoladen over kagen og stil kagen i fryseren i 30 min. eller indtil chokoladen er størknet. Skær kagen i små firkanter og server. Hvis kagen ikke skal serveres med det samme, så kan den opbevares på køl. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

7 kommentarer
  1. Hej. Du skriver : “ Dog kan jeg anbefale at lave kagen med denne Daim mousse eller denne chokolademousse”, mener du dermed at de er bedre end den i opskriften, og hvis ja, er mængden i disse opskrifter da den str som passer til denne opskrift ?

Skriv en kommentar