Opskrifter Livsstil

Nøddekage med chokolademousse

Dette indlæg er sponsoreret af Pillivuyt

Sidste år i september måned var jeg i Frankrig, nærmere betegnet i Bourges, hvor Pillivuyts fabrik ligger. En meget smuk og hyggelig fransk by. Jeg var der sammen med en flok søde bloggere fra Danmark, Norge og Sverige i forbindelse med Pillivuyts 200 års fødselsdag her i år. Det var en vild oplevelse, at se deres fabrik, hvor de fremstiller alt deres porcelæn, som de har gjort siden 1818. Det helt særlige ved Pillivuyts porcelæn er den høje kvalitet. Faktisk kan deres ildfaste fade tåle lige fra -30 C helt op til 350 C. Du kan derfor tage et fad direkte fra fryseren og herefter stille det ind i den varme ovn. Derudover er der også livsgaranti og brudgaranti på produkterne.

Og nu til kagen! Denne kage er en skøn hasselnøddebund med et strejf af kaffe, let og luftig chokolademousse lavet på mørk chokolade og afsluttet med et generøst lag chokoladeganache. Kagen har jeg bagt i det fineste ildfaste fad fra Pillivuyt, som i øvrigt også er et perfekt fad til lasagne! God bagelyst og god søndag.

Et par, af de flere 100, billeder jeg tog på fabrikken.

Nøddekage med chokolademousse

Ingredienser

Kage til 16 personer.

Hasselnøddebund:

75 g ristede hasselnødder, finthakket

125 g smør

125 g sukker

100 g revet marcipan

3 æg

125 g mel

1/2 tsk. bagepulver

3-4 spsk. stærk kaffe (kan undlades)

Chokolademousse:

220 g mørk chokolade, f.eks.* Callebaut 60 %

6 æggeblommer

75 g flormelis

1/2 l piskefløde

Chokoladeganache:

225 g mørk chokolade, f.eks.* Callebaut 60 %

75 g smør

1,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Hasselnøddebund:

Tænd ovnen på 175 C. Rist hasselnødderne i 8-10 minutter til skallen “sprækker”. Gnid skallen af og blend hasselnødderne til fint mel i en minihakker eller foodprocessor. Pisk smør, sukker og revet marcipan lyst og luftigt. Tilsæt et æg adgangen. Bland de hakkede hasselnødder med mel og bagepulver og rør det i dejen. Tilsæt til sidst kaffen. Smør et ildfast fad (29×24 cm) med en smule smør. Fordel dejen i fadet og bag kagebunden i ca. 15-20 minutter. Lad kagebunden køle af.

Chokolademousse:

Smelt chokoladen ved svag varme i en lille gryde. Lad chokoladen køle lidt af. Pisk imens æggeblommer og flormelis lyst og luftigt. Vend chokoladen forsigtigt i æggemassen. I en anden skål piskes fløden til en let skum. Vend forsigtigt fløden i chokolade/æggemassen. Fordel chokolademoussen på den afkølede hasselnøddebund og stil kagen på køl.

Chokoladeganache:

Smelt alle ingredienserne langsomt i en lille gryde. Rør rundt til det bliver glat og blank ganache. Lad chokoladeganachen køle en smule af og hæld det derefter på den iskolde chokolademousse.

Pynt kagen med lige, hvad du vil. Jeg har pyntet min kage med en håndfuld afskallede hasselnødder vendt i bronze støv. Nyd kagen helt kold. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.