Svampet kanelkage med kaffefrosting - Nem opskrift på lækker kanelkage
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Svampet kanelkage med kaffefrosting

Svampet kanelkage med kaffefrosting. En nem og virkelig hurtig skærekage, som smager skønt. Kagen består af en svampet kagebund med kanel og marcipan toppet med en dejlig frosting med kaffe og kakao. Kagen er en lidt anderledes udgave af den klassiske kanelkage med kærnemælk.

Denne kage kan sagtens bages dagen før, og den er også perfekt at fryse ned. Kanelkage minder mig altid om klassens time i folkeskolen, da kanelkage tit var den kage, der blev delt ud. Kagen er også ideel at servere til fødselsdage eller til eftermiddagskaffen. Jeg har også andre nemme skærekager her på bloggen: “Den du ved nok kagen”, bedstefars skæg kage, drømmekage  og makronkage med æbler. Rigtig god fornøjelse!

Svampet kanelkage med kaffefrosting

Opskrift til 14-16 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Kanelkage (ca. 14-16 stk)
Kaffefrosting

Fremgangsmåde

Kanelkage

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt fløden og stil det tilside. Pisk æg og sukker lyst og luftigt til en æggesnaps. Tilsæt revet marcipan. Bland mel, vaniljesukker, kanel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen skiftevis med smør/flødeblandingen. Kom dejen i en form (min form er 25×30 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 20 minutter. Lad kagen afkøle.

Kaffefrosting

Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det samme til en ensartet blød frosting.

Smør frostingen ud på den afkølede kage. Stil kagen på køl indtil servering eller server kagen med det samme. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

9 kommentarer
        1. Jeg har ikke prøvet at bage den uden marcipan, men det er marcipanen der gør kagen mere fugtig, så måske lidt creme fraiche eller skyr ville være godt. Rigtig god fornøjelse 🙂

  1. Jeg laver i dag denne kage for 2. gang. Jeg er vild med den! Lækker og nem. Og jeg putter gerne ekstra meget kanel og stærk kaffe i. Det kan den sagtens tåle, hvis det er til det voksne publikum. Tak for god opskrift! (Din kogebog er skrevet på jule-ønskelisten)

    1. Årh, sikke den dejlig besked at modtage! Tak fordi du følger med og kan lide mine opskrifter 🙂 Jeg håber, at du får bogen i julegave 🙂 Kh Frederikke

Skriv en kommentar