Makronkage med æbler - Svampet kage med æbler og makroner
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Makronkage med æbler

Makronkage med æbler er en super svampet og lækker kage, som er perfekt at nyde i dette efterårsvejr. Kagen bliver bagt med knuste makroner på toppen, hvilket giver en sprød top og en dejlig smag sammen med de syrlige æbler. Jeg har brugt æbler fra haven, men æblerne kan sagtens skiftes ud med f.eks. hindbær, blåbær, blommer eller brombær. Kagen er nem at lave og kan sagtens laves en dag i forvejen. Den kan også sagtens fryses ned. Server kagen med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Rigtig god fornøjelse!

Makronkage med æbler

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 40 min.
I alt 55 min.

Ingredienser

Kagebund:

Fremgangsmåde

Kagebund:

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsæt et æg adgangen imens der fortsat piskes. Bland mel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen sammen med cremefraiche. Rør æbletern i dejen. Beklæd en form med bagepapir og fordel dejen i formen. Drys knuste makroner udover og tryk dem gerne lidt ned i dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter. Lad kagen køle lidt af og server den straks. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

8 kommentarer
  1. Super nem og virkelig lækker kage! Den holder sig endda luftig og svampet i et par dage efter. Perfekt til en grå efterårsdag med en kop te.

    1. Årh, sikke en skøn kommentar at modtage! Tusind tak – det er jeg så glad for at høre 🙂 Hav en rigtig god dag!

  2. Phhh sikke et hit på mit arbejde og herhjemme .. 5 store stjerner herfra

    Vil prøve at lave den i muffinforme så er det lidt nemmere at fryse ned ..

Skriv en kommentar