Svampet chokoladekage i bradepande - nem chokoladekage med frosting og krymmel
Opskrifter Livsstil Shop

Svampet chokoladekage i bradepande

En helt klassisk svampet chokoladekage i bradepande toppet med frosting med flødeost og pyntet med krymmel. En rigtig nem og god kage, som alle kan bage. Det er en perfekt fødselsdagskage, og den kan med fordel bages en dag i forvejen. Jeg har bare smurt frostingen ud, men man kan jo også sprøjte den ud i små dutter og pynte kagen med lige det man har lyst til. Prøv også andre nemme klassiske bradepandekager: Drømmekage, Den du ved nok kage, bedstefars skæg kage og brownie. Rigtig god fornøjelse!

Svampet chokoladekage i bradepande

Dessert til 8-10 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Chokoladekage

230 g hvedemel

420 g sukker

90 g kakao

1 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

1,5 tsk. vaniljesukker

1 tsk. salt

2,5 dl mælk

1,5 dl neutral olie

2 æg

0,5 dl kogende vand

Frosting

250 g smør, blødt

400 g flødeost

100 g kakao

250 g flormelis

1 tsk. vaniljesukker

0,5 dl piskefløde

Derudover

Krymmel

Fremgangsmåde

Chokoladekage

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Bland mel, sukker, kakao, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes mælk olie og æg sammen. Pisk de tørre ingredienser sammen med de våde ingredienser til en ensartet dej. Tilsæt kogende vand lidt ad gangen imens der piskes. Fordel dejen i en bradepande (min er 30 x 40 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter. Lad den køle af.

Frosting

Pisk smør til det er blødt og luftigt. Tilsæt flødeost og pisk det godt sammen. Bland kakao, flormelis og vaniljesukker og pisk det i lidt ad gangen. Tilsæt til sidst fløde og pisk til en luftig og ensartet frosting.

Smør frostingen på den kolde kage og pynt med krymmel. Server med det samme eller stil kagen på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm denne ret

18 Comments
  1. Hej, den ser virkelig lækker ud og til at gå til. Jeg skal dog bruge en til en større flok piger, 16 stykker. Du skriver 8-10, men også at det er til en hel bradepande. Er der ikke nok til mange flere i en bradepande? Eller måske ikke med denne opskrift? Tak! 🙂 Mange hilsner, Tanja

  2. Vil denne kunne bruges som bogstavkage? Min datter har snart fødselsdag og vil gerne have er H som chokoladekage med pynt på:)

  3. Jeg har nu bagt den i 45 minutter og den er stadig flydende indeni 🙁 kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg gør forkert?

    1. Hvilken størrelse form bruger du? Hvis du bruger en mindre form end den jeg har skrevet, så skal kagen have længere tid i ovnen 🙂

  4. Hvis man først skal spise den dagen efter, skal den så på køl eller stå i stue temperatur?

    1. Jeg ville pakke den godt ind og så opbevarer den ved stuetemperatur 🙂 Frostingen skal dog først kommes på, nar den skal serveres ellers smelter den 🙂

  5. Jeg vil gerne bruge denne opskrift til en bogstavskage. Kan jeg eventuelt fordoble opskriften og så bruge en helt stor bradepande til ovnen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven