Svampet chokoladekage - Den bedste chokoladekage opskrift
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Svampet chokoladekage i bradepande

Denne chokoladekage er min bedste opskrift på en klassisk, svampet chokoladekage i bradepande. En rigtig nem og god kage, som alle kan bage. Denne kage er perfekt til fødselsdag, til sammenskudsgildet eller til at tage med og dele ud i skolen eller på arbejdet. Ligesom den er lige til at bage derhjemme, når lysten til chokoladekage melder sig. Rigtig god fornøjelse!

 

Topping og pynt
Kagen her er toppet med frosting af flødeost og pyntet med krymmel. Frostingen har jeg bare smurt ud, men man kan også sprøjte den ud i små dutter eller mønstre. Og så er det bare at pynte kagen med lige dét, man har lyst til; krymmel, bær eller noget helt tredje.

 

Tip: Kagen kan med fordel bages en dag i forvejen.

 

Andre lækre og lette bradepandekager
Prøv også andre nemme, klassiske bradepandekager som drømmekage, den du ved nok kage, bedstefars skæg kage og brownie.

Svampet chokoladekage i bradepande

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Chokoladekage
Frosting
Derudover

Fremgangsmåde

Chokoladekage

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Bland mel, sukker, kakao, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes mælk olie og æg sammen. Pisk de tørre ingredienser sammen med de våde ingredienser til en ensartet dej. Tilsæt kogende vand lidt ad gangen, mens der piskes. Fordel dejen i en bradepande (min er 30 x 40 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter. Lad den køle af.

Frosting

Pisk smør til det er blødt og luftigt. Tilsæt flødeost og pisk det godt sammen. Bland kakao, flormelis og vaniljesukker og pisk det i lidt ad gangen. Tilsæt til sidst fløde og pisk til en luftig og ensartet frosting.

Smør frostingen på den kolde kage og pynt med krymmel. Server med det samme eller stil kagen på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

52 kommentarer
 1. Hej, den ser virkelig lækker ud og til at gå til. Jeg skal dog bruge en til en større flok piger, 16 stykker. Du skriver 8-10, men også at det er til en hel bradepande. Er der ikke nok til mange flere i en bradepande? Eller måske ikke med denne opskrift? Tak! 🙂 Mange hilsner, Tanja

   1. Hej

    Tak for en dejlig opskrift. Har lavet kagen mange gange og nu overvejer jeg at tilsætte chokolade til dejen . Skal jeg smelte det og tilsætte og i så fald hvornår i processen eller hakke chokolade og smide i . BH Katja

 2. Vil denne kunne bruges som bogstavkage? Min datter har snart fødselsdag og vil gerne have er H som chokoladekage med pynt på:)

 3. Jeg har nu bagt den i 45 minutter og den er stadig flydende indeni 🙁 kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg gør forkert?

  1. Hvilken størrelse form bruger du? Hvis du bruger en mindre form end den jeg har skrevet, så skal kagen have længere tid i ovnen 🙂

 4. Hvis man først skal spise den dagen efter, skal den så på køl eller stå i stue temperatur?

  1. Jeg ville pakke den godt ind og så opbevarer den ved stuetemperatur 🙂 Frostingen skal dog først kommes på, nar den skal serveres ellers smelter den 🙂

 5. Jeg vil gerne bruge denne opskrift til en bogstavskage. Kan jeg eventuelt fordoble opskriften og så bruge en helt stor bradepande til ovnen?

 6. Virkelig l?kker og svampet chokoladekage. Jeg fik masser af ros for den i dag. Jeg brugte dog kun 400 g sukker, men tilfojede en plade okologisk 70% chokolade med myntesmag og i glasuren tilfojede jeg lidt mynte essens, det blev en l?kker after eight – agtig kage. Mums. Tak for opskriften ?????

 7. Jeg har allerede lavet denne chokoladekage som er vildt lækker! Nu tænker jeg at lave den til en babyshower som muffins/cupcakes – hvor lang tid vil du så tro de skal have i ovnen?

 8. Hej Frederikke
  Ville man kunne putte frostingen i en sprøjtepose også sprøjte massen på, på en fin måde i stedet? Eller fungerer massen ikke til det?:-)

  1. Det har jeg set flere gøre med denne frosting, så det er jeg sikker på godt kan lade sig gøre 🙂

 9. Denne kage er fantastisk og altid er stort hit i min familie. Min eneste udfordring er bare den altid falder sammen på midten af kagen?
  Jeg gør præcis hvad opskriften siger, men et eller andet må jeg gøre galt? Har du nogen fifs/ideer til hvad jeg gør forkert?

 10. Kan man lave frostingen 12 timer før og opbevare den på køl indtil den skal på kagen eller skal den laves lige inden?

  1. Man kan godt lave den før og stille den på køl. Tag frostingen ud lidt før, så den kan blive lidt blød. Evt. pisk den op igen 🙂

 11. Kagen er såååå lækker! Den er blevet hele familiens go-to kage, når vi skal lave en flot bogstav-/talkage til fødselsdage og andre festligheder. Den får ALTID masser af ros for smagen fra gæsterne.

 12. Egentlig er kagen nem at lave med lækre ingredienser. Men for min families smag er den bare alt alt for sød. 670 g sukker i alt er vel for meget til os. Man kan sagtens mindske sukkerindholdet til det halve i kagen. Ellers smager den jo fint.

 13. Ser lækker ud
  Kan se nogle skriver den er meget sød
  At 670 gram er alt for meget og det halve er rigeligt
  Og en der skriver 400 gram er nok
  Men i opskrift står der 400 gram ?
  Er den lavet om med mængde af sukker ?
  Mere fordi jeg ikke er til meget sød

  1. Jeg har ikke lavet om i mængden af sukker, men tror personen, der skriver det med 670 g har regnet 400 g i dejen sammen med de 250 g flormelis frostingen. Jeg synes ikke den er for sød, men du kan sagtens nøjes med at tilsætte 300 g sukker i dejen og 200 g flormelis i frostingen. Rigtig god fornøjelse!

 14. Mega lækker opskrift, jeg skal dog prøve at lave den plantebaseret – har du mon prøvet det? Og har du nogle fif?

 15. Elsker den, den er simpelhent så god og forbliver svampet i flere dage efter.
  Jeg vil gerne lave den igen, men denne gang i en rundspringform.. hvilken størrelse ville være passende og hvad vil du tro bagetiden vil være?

Skriv en kommentar