Svampet chokoladekage - Den bedste chokoladekage opskrift
Opskrifter Livsstil Shop

Svampet chokoladekage i bradepande

Chokoladekage opskrift

Denne svampet chokoladekage er min bedste opskrift på en klassisk, svampet chokoladekage i bradepande. En rigtig nem og god kage, som alle kan bage. Denne kage er perfekt til fødselsdag, til sammenskudsgildet eller til at tage med og dele ud i skolen eller på arbejdet. Ligesom den er lige til at bage derhjemme, når lysten til chokoladekage melder sig.

Chokoladekage med kærnemælk

Jeg laver ofte gerne min chokoladekage med kærnemælk, da det er med til at gøre den ekstra svampet. Udover at give en god smag og konsistens, så gør det også, at denne kage med chokolade kan holde sig i flere dage. Når en kage som udgangspunkt er svampet på dag 1, så vil den også ofte være god i 2-3 dage efter bagningen. Det er altså en kage er kan bages dagen før, at du skal bruge den.

Denne her chokoladekage opskrift er til 8-10 personer, hvis du laver den i en bradepande på 30 x 40 centimeter. Skal du lave en chokoladekage i brandepande som følger med ovnen, kan du gange opskriften op med 2,5. Så har du masser af kage til en cirka 25 personer. Vær opmærksom på at bagetiden derfor godt kan være lidt længere, end jeg har angivet i opskriften.

Chokoladekage med smørcreme

Kagen her er toppet med frosting af flødeost og pyntet med krymmel. Frostingen har jeg bare smurt ud, men man kan også sprøjte den ud i små dutter eller mønstre. Og så er det bare at pynte din chokoladekage med smørcreme med lige dét, man har lyst til; krymmel, bær eller noget helt tredje.

Kager i bradepande

Jeg elsker at lave kager i bradepande, da det hurtigt giver kage til en masse mennesker. Derudover så er det også nemt at tage den med, hvis du skal have kagen med på arbejde eller i skole. Prøv også andre nemme, klassiske bradepandekager som drømmekage, den du ved nok kage, bedstefars skæg kage og brownie.

 • Kan jeg lave chokoladekage dagen før? Ja, du kan sagtens lave denne her chokoladekage dagen før. Jeg laver min chokoladekage med kærnemælk, og det er med til at gøre den ekstra svampet. Derfor bliver den ikke tør dagen efter, hvor du skal bruge den.
 • Kan chokoladekage fryses? Ja, du kan godt fryse din chokoladekage, hvis du eksempelvis ikke får spist den hele. Hvis du ikke vil fryse den ned, kan du bruge den til at lave popcakes, romkugler eller træstammer.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Dessert til 8-10 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Chokoladekage

230 g hvedemel

400 g sukker

90 g kakao

1 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

1,5 tsk. vaniljesukker

1 tsk. salt

2,5 dl mælk eller kærnmælk

1,5 dl neutral olie

2 æg

0,5 dl kogende vand

Frosting

250 g smør, blødt

400 g flødeost

100 g kakao

250 g flormelis

1 tsk. vaniljesukker

0,5 dl piskefløde

Derudover

Krymmel

Fremgangsmåde

Chokoladekage

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Bland mel, sukker, kakao, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes mælk olie og æg sammen. Pisk de tørre ingredienser sammen med de våde ingredienser til en ensartet dej. Tilsæt kogende vand lidt ad gangen, mens der piskes. Fordel dejen i en bradepande (min er 30 x 40 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter. Lad den køle af.

Frosting

Pisk smør til det er blødt og luftigt. Tilsæt flødeost og pisk det godt sammen. Bland kakao, flormelis og vaniljesukker og pisk det i lidt ad gangen. Tilsæt til sidst fløde og pisk til en luftig og ensartet frosting.

Smør frostingen på den kolde kage og pynt med krymmel. Server med det samme eller stil kagen på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm denne ret

45 Comments
 1. Hej, den ser virkelig lækker ud og til at gå til. Jeg skal dog bruge en til en større flok piger, 16 stykker. Du skriver 8-10, men også at det er til en hel bradepande. Er der ikke nok til mange flere i en bradepande? Eller måske ikke med denne opskrift? Tak! 🙂 Mange hilsner, Tanja

  1. Ja, der er nok til 16 personer, men det kommer også lidt an på, hvor store stykker man skærer 🙂

 2. Vil denne kunne bruges som bogstavkage? Min datter har snart fødselsdag og vil gerne have er H som chokoladekage med pynt på:)

 3. Jeg har nu bagt den i 45 minutter og den er stadig flydende indeni 🙁 kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg gør forkert?

  1. Hvilken størrelse form bruger du? Hvis du bruger en mindre form end den jeg har skrevet, så skal kagen have længere tid i ovnen 🙂

 4. Hvis man først skal spise den dagen efter, skal den så på køl eller stå i stue temperatur?

  1. Jeg ville pakke den godt ind og så opbevarer den ved stuetemperatur 🙂 Frostingen skal dog først kommes på, nar den skal serveres ellers smelter den 🙂

 5. Jeg vil gerne bruge denne opskrift til en bogstavskage. Kan jeg eventuelt fordoble opskriften og så bruge en helt stor bradepande til ovnen?

  1. Tror dejen bliver lidt kedelig af det, men selve kagen kan sagtens bages dagen i forvejen 🙂

 6. Virkelig l?kker og svampet chokoladekage. Jeg fik masser af ros for den i dag. Jeg brugte dog kun 400 g sukker, men tilfojede en plade okologisk 70% chokolade med myntesmag og i glasuren tilfojede jeg lidt mynte essens, det blev en l?kker after eight – agtig kage. Mums. Tak for opskriften ?????

  1. Ej, hvor er det bare skønt at høre! Lyder også lækkert med en after eight agtig kage 🙂 Hav en skøn dag!

 7. Jeg har allerede lavet denne chokoladekage som er vildt lækker! Nu tænker jeg at lave den til en babyshower som muffins/cupcakes – hvor lang tid vil du så tro de skal have i ovnen?

 8. Hej Frederikke
  Ville man kunne putte frostingen i en sprøjtepose også sprøjte massen på, på en fin måde i stedet? Eller fungerer massen ikke til det?:-)

  1. Det har jeg set flere gøre med denne frosting, så det er jeg sikker på godt kan lade sig gøre 🙂

 9. Har prøvet opskriften før og var så tilfreds ❤️ men kan kagen fryses? Uden topping naturligvis ?

 10. Denne kage er fantastisk og altid er stort hit i min familie. Min eneste udfordring er bare den altid falder sammen på midten af kagen?
  Jeg gør præcis hvad opskriften siger, men et eller andet må jeg gøre galt? Har du nogen fifs/ideer til hvad jeg gør forkert?

 11. Kan man lave frostingen 12 timer før og opbevare den på køl indtil den skal på kagen eller skal den laves lige inden?

  1. Man kan godt lave den før og stille den på køl. Tag frostingen ud lidt før, så den kan blive lidt blød. Evt. pisk den op igen 🙂

 12. Kagen er såååå lækker! Den er blevet hele familiens go-to kage, når vi skal lave en flot bogstav-/talkage til fødselsdage og andre festligheder. Den får ALTID masser af ros for smagen fra gæsterne.

 13. Egentlig er kagen nem at lave med lækre ingredienser. Men for min families smag er den bare alt alt for sød. 670 g sukker i alt er vel for meget til os. Man kan sagtens mindske sukkerindholdet til det halve i kagen. Ellers smager den jo fint.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.