Vegansk chokoladekage med frosting – Opskrift på den bedste svampede veganske chokoladekage med frosting. Denne chokoladekage, som er vegansk, er så god og virkelig svampet, fugtig og med lækker smag af kakao og kaffe. Kagen er pyntet med en luftig frosting med kakao og kaffe og toppet med hakket mørk chokolade og ristede hakkede hasselnødder. Kagen er bagt med udgangspunkt i denne svampede chokoladekage, men jeg har bare lavet den i en vegansk udgave med mandelmælk og plantesmør. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Vegansk chokoladekage
3 dl mandelmælk
1 spsk æblecidereddike
200 g rørsukker
150 g plantesmør, smeltet
250 g hvedemel
90 g kakao
1 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
1,5 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
0,5 dl stærk kaffe
Frosting
200 g plantesmør, blødt
150 g flormelis
75 g kakao
1 tsk. vaniljesukker
2-3 spsk. stærk kaffe, afkølet
Pynt
Hakket mørk chokolade
Ristede hasselnødder eller mandler, hakket
Fremgangsmåde
Vegansk chokoladekage
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Bland mandelmælk med æblecidereddike i en skål. Bland rørsukker med smeltet smør og kom det op i skålen sammen med mælken. Bland hvedemel, kakao, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt og sigt det i skålen. Pisk dejen godt med en elpisker. Vend tilsidst kaffen i. Beklæd en springform på 23-24 cm med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 30-35 minutter. Lad kagen afkøle.
Frosting
Pisk smør, flormelis, kakao og vaniljesukker sammen med en elpisker og tilsæt kaffen og pisk til en luftig frosting.
Smør frostingen ud på den afkølede kage og pynt med chokolade og nødder. Server straks. Velbekomme!