Opskrift på Gateau Marcel - Opskrift på den bedste intense chokoladekage
Opskrifter Livsstil Shop

Gateau Marcel

Gateau Marcel er en fransk kageklassiker! Den er intens og chokoladerig chokoladekage og en hver chokoladeelskers drøm. Kagen består af en chokolademousse, hvor den ene halvdel bliver bagt i ovnen til en, tung og virkelig lækker, bund. Den anden halvdel af moussen kommer ovenpå kagen. Kagen skal helst laves dagen inden, så den er derfor en perfekt dessert at servere for gæster, hvor tiden er knap. Kagen skal stå på køl for at sætte sig og kan også fryses ned, og blot tages op et par timer inden servering. Derudover er den glutenfri og består af ganske få ingredienser nemlig, chokolade, smør, sukker og æg. Jeg bruger friske æg, men hvis du har det bedst med pasteuriserede æg, så kan du fint bruge dem også. Rigtig god bagelyst!

 

Kager, Dessert til 10-12 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 1 t. 30 min. / I alt 2 t.
Ingredienser

Gateau Marcel

3 dl god mørk chokolade, f.eks. Callebaut 54,5 % (*reklamelink)

200 g smør

200 g sukker

4 æggehvider

7 æggeblommer

Derudover

Kakaopulver

Guldstøv

Blåbær

Skovsyre

Fremgangsmåde

Gateau Marcel

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Når det er smeltet og rørt sammen til en ensartet masse tages skålen af varmen. Pisk æggehviderne helt stive  i en skål med 50 g af sukkeret. I en anden skål piskes æggeblommer med 150 g sukker til en luftig og lys æggesnaps. Hæld chokolade og smørblandingen i æggesnapsen og rør det forsigtigt rundt med en dejskraber. Vend herefter de stive æggehvider i blandingen lidt ad gangen og meget forsigtigt, så du ikke slår luften ud.  Beklæd en springform på 18-20 cm med bagepapir i bunden og smurt med smør. Hæld halvdelen af chokolademoussen i springformen og stil den anden halvdel af moussen på køl. Bag herefter kagen i ca. 25-30 minutter ved 175 C. Den skal være lidt blød i midten. Stil kagen på køl i ca. 1 time og smør den kolde chokolademousse på den afkølede kage. Stil tilbage på køl indtil servering.

Pynt f.eks. kagen med kakaopulver, blåbær, skovsyre og guldstøv. Velbekomme!

Bedøm denne ret

3 Comments
 1. Hej Frederikke,
  Hvis man bruger chokolade i plader, hvor mange gram vil du så sige at 3 dl svarer til? 🙂
  Vh Stine

  1. Det er 300 g ca. 🙂 Jeg bruger nemlig drops, så derfor er det nemmere at måle af i dl. God fornøjelse! Kh Frederikke

 2. Hej Frederikke.
  Hvor mange personer vil du sige kagen er til?
  Og tror du jeg vil kunne tilføje noget appelsinmarmelade mellem det bagte lag og moussen? Har nemlig kigget på andre opskrifter med gateu marcel som benytter sig af appelsin på forskellige måder, og det tror jeg min familie vil blive glade for hvis jeg tilføjede da de ikke er lige så glade for “chokoladebomber” som jeg er. Eller har du en anden ide til hvordan jeg får tilføjet appelsin, eller måske en tredje og helt anden ide?
  Tak for hjælpen på forhånd.
  Mvh. Amalie:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.