Daim cheesecake

Jeg håber, at I har en god søndag derude! Jeg befinder mig lige nu i Østrig, hvor jeg står på ski med min familie. Her er så skønt og smukt! Men selvom jeg er på ferie, så skal I jo selvfølgelig stadig have opskrifter fra mig og denne gang er der cheesecake på menuen. En helt uimodståelig god og cremet cheesecake med Daim og karamelsauce. Behøver jeg at sige mere? Her kommer opskriften:

Ingredienser

Kiksebund:

250 g Digestive kiks

120 g smør, smeltet

Flødeostecreme:

400 g Philadelphia eller en anden neutral flødeost

120 g flormelis

Kornene fra 2 vaniljestænger eller 1 spsk. vaniljesukker

½ l piskefløde

1 spsk. citronsaft

2 pakker dobbelt Daim, hakket

Karamelsauce:

2 poser Wherters Original, soft caramels

1 dl fløde

1 knivspids salt

Pynt:

1 pakke dobbelt Daim, grofthakket

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform beklædt med bagepapir i bunden (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.

Flødeostecreme:

Pisk flødeost, vanilje, flormelis og citronsaft i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskummet i ostecremen og rør de grofthakkede Daim i. Beklæd indersiden af springformen med kageplast og fordel flødeostecremen ud på kiksebunden. Stil kagen på køl i nogle timer, gerne natten over.

Karamelsauce:

Lav karamelsaucen lige inden kagen serveres ved at smelte karamellerne i en lille gryde og rør fløden i. Tilsæt salt og rør rundt indtil karamellen bliver ensartet. Hæld det op i et glas eller en lille kande, så du nemt kan hælde det udover kagen.

Befri kagen fra springformen og kageplast. Pynt kagen med Daim og karamelsauce. Velbekomme!

7 Comments
 1. Undskyld men nu spørger jeg sikkert dumt.
  Hvad er kageplast og SKAL det bruges? Har aldrig brugt det ellers når jeg har lavet cheesecake, og virker som om det nogenlunde er samme tilgang som til en oreocheescake jeg laver, og der er der intet problem med at få den fri fra springformen og der sidder det hele bare direkte i/mod formen.

  1. Man behøver ikke at bruge kageplast, det er mest for at være på den sikre side, når man skal befrie kagen fra formen 🙂 Det bruges mest når man skal støbe en mousse på en kagebund f.eks.

 2. Hej Frederikke.
  Tusind tak for nogle skønne opskrifter. Jeg lavede denne cheesecake for en måned siden og den smagte fantastisk. Jeg var heldig at finde karamellerne i Rema men nu har de dem ikke længere og jeg har kigget mange andre steder uden held. Hvor køber du dem henne? 🙂

  1. Hej Maria
   Sikke en dejlig besked at få! Det gør mig bare SÅ glad! Jeg har fundet karamellerne i Bilka 🙂 Nyd solen og fredagen. Kh Frederikke

 3. Hej Frederikke 😀
  Det er en super lækker kage, og dejlig nem og hurtig at lave. Jeg serverede den til mine gæster på min fødselsdag, og fik en masse ros 🙂
  Dog irriterede det mig lidt at flødeostecremen hurtig blev rimelig flydende.. Har du nogen fif til at få den mere fast?
  Knus fra Kathrine 🙂

  1. Hej Kathrine
   Det er jeg glad for at høre, selvom flødeostcremen var for flydende. Det er vigtigt, at philadelphiaen er helt kold og hvis cremen stadig er flydende, så kan der tilsættes lidt mere flormelis 🙂 Rigtig god dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.