Nem og lækker Daim cheesecake - Opskrift på cheesecake med Daim
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Daim cheesecake

Daim cheesecake – opskrift på den bedste cheesecake med Daim. En helt uimodståelig god og cremet cheesecake med Daim og karamelsauce. Behøver jeg at sige mere? Denne cheesecake, som består af en sprød kiksebund af Digestive kiks og smør og en lækker cremet flødeostecreme med Daim, er en af mine aller bedste opskrifter på cheesecakes. Cheesecake fyldet er lavet uden husblas, så derfor er det vigtigt, at fløden bliver pisket til en fast skum og forsigtigt bliver vendt med flødeosten, da det på den måde holder på formen og ikke klasker sammen. Brug gerne en springform på 23 cm i diameter, som jeg også har skrevet i opskriften. Cheesecaken kan også laves og anrettes i glas, ligesom jeg har gjort med denne hindbærcheesecake. Rigtig god fornøjelse!

Daim cheesecake

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 6 t.
I alt 6 t. 30 min.

Ingredienser

Kiksebund
Flødeostecreme
Karamelsauce
Pynt

Fremgangsmåde

Kiksebund

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse.

Hæld kiksemassen i en springform beklædt med bagepapir i bunden (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.

Flødeostecreme

Pisk flødeost, vanilje, flormelis og citronsaft i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskummet i ostecremen og rør de grofthakkede Daim i.

Beklæd indersiden af springformen med kageplast og fordel flødeostecremen ud på kiksebunden. Stil kagen på køl i nogle timer, gerne natten over.

Karamelsauce

Lav karamelsaucen lige inden kagen serveres ved at smelte karamellerne i en lille gryde og rør fløden i. Tilsæt salt og rør rundt indtil karamellen bliver ensartet. Hæld det op i et glas eller en lille kande, så du nemt kan hælde det udover kagen.

Befri kagen fra springformen og kageplast. Pynt kagen med Daim og karamelsauce. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

45 kommentarer
 1. Undskyld men nu spørger jeg sikkert dumt.
  Hvad er kageplast og SKAL det bruges? Har aldrig brugt det ellers når jeg har lavet cheesecake, og virker som om det nogenlunde er samme tilgang som til en oreocheescake jeg laver, og der er der intet problem med at få den fri fra springformen og der sidder det hele bare direkte i/mod formen.

  1. Man behøver ikke at bruge kageplast, det er mest for at være på den sikre side, når man skal befrie kagen fra formen 🙂 Det bruges mest når man skal støbe en mousse på en kagebund f.eks.

 2. Hej Frederikke.
  Tusind tak for nogle skønne opskrifter. Jeg lavede denne cheesecake for en måned siden og den smagte fantastisk. Jeg var heldig at finde karamellerne i Rema men nu har de dem ikke længere og jeg har kigget mange andre steder uden held. Hvor køber du dem henne? 🙂

  1. Hej Maria
   Sikke en dejlig besked at få! Det gør mig bare SÅ glad! Jeg har fundet karamellerne i Bilka 🙂 Nyd solen og fredagen. Kh Frederikke

 3. Hej Frederikke 😀
  Det er en super lækker kage, og dejlig nem og hurtig at lave. Jeg serverede den til mine gæster på min fødselsdag, og fik en masse ros 🙂
  Dog irriterede det mig lidt at flødeostecremen hurtig blev rimelig flydende.. Har du nogen fif til at få den mere fast?
  Knus fra Kathrine 🙂

  1. Hej Kathrine
   Det er jeg glad for at høre, selvom flødeostcremen var for flydende. Det er vigtigt, at philadelphiaen er helt kold og hvis cremen stadig er flydende, så kan der tilsættes lidt mere flormelis 🙂 Rigtig god dag!

 4. Hej Frederikke
  Hvor mange g karmeller skal man bruge?
  Er der posen på 128g eller 63g du har brugt?
  Jeg glæder mig til lave denne cheesecake, den ser for lækker ud 🙂

  Med venlig hilsen Isabella

 5. Så lækre opskrifter 🙂
  – Kan man bruge en anden form for karamel? Måske kondenseret mælk (kogt til karamel)?
  – Kan man komme karamellen på dagen før?

  1. Dejligt at høre! Ja, det kan man godt, selvom den karamel (dulce de leche), ikke bliver til en rigtig karamel, der er “sej” i det. Den bliver mere blød 🙂 Vil anbefale at komme karamellen på lige inden kagen serveres. Jeg håber, at det kan bruges! Kh Frederikke

 6. Hej, er der andre karameller, der kan bruges? Kan ikke købe dem i den by jeg bor i… Hvis jeg får lavet “sovsen”, skal den så på varm? Tænker at kagen smelter? God weekend ? Mvh Rikke

  1. Karamelsovsen skal lige være kølet lidt ned før den hældes på kagen 🙂 Alle bløde flødekarameller kan bruges! God fornøjelse! Kh Frederikke 🙂

 7. Super nem, og super lækker kage. Og opskriften: lige til at gå til, uden problemer. Rigtig mange tak for den ☺️??

 8. Hej,
  Skal til at lave denne lækre cheesecake i dag, men tænkte ikke over at det nok er en spring form man skal bruge, og det har jeg ikke lige.. vil det fungere fint hvis man bruger noget andet som er lidt tykkere?

  1. Du kan bruge et tærtefad eller lignende, det fungerer også super fint 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

 9. this recipe looks great and I can’t wait to make this, when you’ve written 1/2 l piskefløde do you mean half a litre like 500ml or half a dl??

 10. Hej Frederikke
  Jeg lavede denne cheesecake i går aftes og den smagte fint. Men idag da familien ville spise resterne af kagen, var kiksebunden blevet helt blød? Ærgerligt da det nu var en meget blød masse og ikke lige så spændende at spise. Ville man kunne afhjælpe dette ved at bage bunden først?

  1. Øv! Har ikke selv oplevet at bunden er blevet blød, men bunden kan sagtens bages først ved ca. 200 C varmluft i ca. 10 minutter 🙂

 11. Kan man godt bruge cheese cremen som en slags topping i stedet for smørcreme på en talkage eller flyder det ud, uden en fast side?

 12. Hej Frederikke
  Jeg elsker denne opskrift!
  Jeg skal lave den igen i weekenden, men denne gang lactosefri… Det har jeg gjort een gang før, hvor den blev meget flydende… Ville det give mening at bruge husblas, eller er det manglen på lactose der gør det?
  Håber på dit input!
  ☺️

  1. Det er jeg så glad for at høre! Jeg har ikke selv prøvet at lave den laktosefri, så ville nok anbefale at bruge husblas. Du kan se på mine andre cheesecake opskrifter, hvordan jeg gør med husblassen. Rigtig god fornøjelse!

 13. Hej Frederikke.
  Har smagt min kollegas bud på denne opskrift og nøj hvor var den bare god 😍 Nu vil jeg snart selv forsøge mig selvom jeg ikke er så ferm i dessertkøknet – men denne må jeg mestre!
  Tak for din passion og dit engegament.

  Mvh Stine

Skriv en kommentar