Opskrifter Livsstil Shop

Hindbær cheesecake i glas

Hindbær cheesecake i glas er en virkelig nem og perfekt dessert at servere for gæster. En lækker cremet og syrlig hindbær cheesecake med lime, kiksebund, pyntet med flødeskum og friske hindbær. Denne opskrift rækker til 6 almindelige glas, men hvis du skal servere desserten for mange gæster, så kan du blot fordoble opskriften. Du kan også lave cheesecaken i en helt almindelig springform. Alle mine cheesecake opskrifter kan laves i glas. Det er så nemt med portionsanrettede desserter især, hvis du skal transportere desserten og have den med til middag eller måske en picnic. Jeg har andre opskrifter på portionsanrettede desserter: citronfromage, chokolademousse og ymerfromage.

Hindbær cheesecake i glas

Cheesecake til 6 personer
Forberedelse 1 / Tilberedning 2 t. / I alt 3 t.
Ingredienser

Kiksebund (opskrift til 6 glas)

150 g Digestive kiks

75 g smør, smeltet

Hindbær ostecreme

4 blade husblas

250 g hindbær

50 g sukker

Skal af 1 lime

Kornene fra 1/2 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker

200 g Philadelphia eller en anden neutral flødeost

50 g creme fraiche

25 g flormelis

½ l piskefløde

Pynt

Flødeskum af ca. 1,5 dl piskefløde

Friske hindbær

1 lime, skal

Fremgangsmåde

Kiksebund

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Fordel kiksemassen i 6 fine glads og sæt dem på i køl, imens du laver hindbær ostecreme.

Hindbær ostecreme

Udblød husblassen i koldt vand. Kom hindbær, sukker, lime og vanilje op i lille gryde og giv det et hurtigt opkog. Blend til hindbærpuré og smelt husblassen i den varme hindbærpuré. Lad den køle lidt af. Pisk flødeost, creme fraiche og flormelis sammen til en lind ostecreme. Bland lidt af ostecremen i den lune hindbærpure af nogle omgange indtil det har samme temperatur. Hæld herefter hele blandingen op i resten af ostecremen og vend det godt rundt. Pisk fløden til skum og vend den sammen med ostecremen.

Hæld  hindbær ostecremen i glassene på kiksebunden og stil dem på køl i mindst 3 timer.

Pynt herefter cheesecakes med flødeskum, friske hindbær og revet limeskal. Velbekomme!

Bedøm denne ret

4 Comments
  1. Hej Frederikke
    Sikke en lækker opskrift. På billedet ser det ud som om der er noget hindbærcoulis-agtigt oven på kiksebunden under hindbærostecremen. Er det rigtigt?

    1. Ja, det er korrekt, jeg lavede den med hindbærpureen, men det blev ikke, som jeg havde håbet, da kiksemassen sugede det 🙂 Jeg tog faktisk bare noget af hindbærpureen (inden jeg vendte det med fløde) og fordelte over kiksebunden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven