Daim cheesecake i glas - Daim cheesecake serveret i glas
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Daim cheesecake i glas

Daim cheesecake i glas – Opskrift på nem Daim cheesecake med hjemmelavet karamelsauce serveret i glas. En af mine mest populære opskrifter her på bloggen, det er min Daim cheesecake. Den er så nem og lækker og virkelig en crowd-pleaser, og det er en kage stort set alle kan lave. Nu har jeg lavet kagen i små portionsglas i stedet for en stor kage. Desserten består af en kiksebund med den lækreste ostecreme med Daim, hjemmelavet karamelsauce og hakket Daim på toppen. Cheesecake fyldet er lavet uden husblas, så derfor er det vigtigt, at fløden bliver pisket til en fast skum og forsigtigt bliver vendt med flødeosten, da det på den måde holder på formen og ikke klasker sammen.

Desserten kan laves dagen inden servering og den er perfekt at have med til f.eks. nytårsaften eller påske. Rigtig god fornøjelse!

Daim cheesecake i glas

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Kiksebund
Flødeostecreme
Karamelsauce
Desuden

Fremgangsmåde

Kiksebund

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede.

Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse.

Fordel kiksemassen i ca. 8 glas og sæt dem i køleskabet, imens du laver ostecremen.

Flødeostecreme

Pisk flødeost, vanilje, flormelis og citronsaft i en skål.

Pisk fløden til skum i en anden skål.

Vend flødeskummet i ostecremen og rør de grofthakkede Daim i. Fordel cremen på kiksemassen.

Stil på køl i 1 time, men også gerne natten over.

Karamelsauce

Kan laves i god tid:

Kom sukker og vand i en gryde.

Kog det op til det begynder at blive lysebrunt.

Tag gryden af varmen og tilsæt smørret.

Stil gryden tilbage på varmen og tilsæt piskefløde lidt ad gangen imens der røres godt rundt.

Tilsæt salt.

Lad karamellen boble på middelvarme i ca. 5 min. eller indtil den er tyknet.

Hæld den i en skål, så den kan afkøle.

Pynt kagen med afkølet karamelsauce og hakket Daim.

Server straks eller opbevar på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer
  1. Hej Frederikke. Kan de holde til at stå på køl i to døgn hvis man ikke hælder karamelsovsen over? Eller bliver kiksebunden så blød?

Skriv en kommentar