Karamelis med nøddekrokant - Opskrift på blød og cremet karamelis med krokant
Opskrifter Livsstil Shop

Karamelis med nøddekrokant

Karamelis med nøddekrokant er en perfekt dessert at servere til nytårsaften. Isen er simpelthen en af de bedste jeg har lavet, og den er vildt lækker og cremet. Jeg har lavet isen med karamelliseret hvid chokolade, som også kaldes  “Gold” chokolade, fra Callebaut, men Valrhona og Odense Marcipan har også sådan en variant, så det burde være til at finde i diverse supermarkeder. Denne is er lavet uden ismaskine, da man ikke kan køre sådan en is her på ismaskine, da den er for “fed” og derfor skiller. Karamelisen serveres på et lag af nøddekrokant, som egentlig bare består af mandler og hasselnødder som røres i smeltet sukker, hvorefter det størkner og finthakkes. Super enkel, men virkelig velsmagende dessert! Rigtig god fornøjelse!

Karamelis med nøddekrokant

Is til 6 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 10 min. / I alt + 4 t.
Ingredienser

Karamelis

150 g karamelliseret hvid chokolade, f.eks. Gold eller Dulcey

6 æggeblommer

3 spsk rørsukker

5 dl piskefløde

Nøddekrokant

100 g mandler

100 g hasselnødder

150 g sukker

 

Fremgangsmåde

Karamelis

Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad. Lad den køle af. Pisk æggeblommer og rørsukker sammen til en luftig og sej æggesnaps. Vend forsigtigt chokoladen i æggesnapsen uden at slå luften ud af massen. Pisk fløden til en let skum i en anden skål og vend forsigtigt flødeskummet i æg- og chokoladeblandingen. Hæld herefter isen i en beholder og stil den i fryseren i i hvert fald 4 timer, men gerne til dagen efter (du skal ikke røre i isen under indfrysning).

Nøddekrokant

Kan laves et par dage i forvejen.

Rist nødderne på en pande til de får farve og skallerne på hasselnødderne begynder at slippe. Hæld nødderne over på et viskestykke og gnid skallen af hasselnødderne.

Smelt sukkeret på en tør pande ved middelvarme til sukkeret bliver til en gylden karamel. Det tager lidt tid. Hæld herefter nødderne på panden og bland dem rundt sammen med karamellen. Hæld det hele over på et stykke bagepapir og lad massen køle af. Bræk herefter massen ud i nogle stykker og hak det fint i en minihakker. Opbevar nøddekrokanten i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Ved servering

Tag isen ud af fryseren min 30 minutter inden servering. Fordel nøddekronaten i skåle eller portionsglas, som jeg har brugt, og placer en kugle karamelis ovenpå. Velbekomme!

Bedøm denne ret

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven