Svampet citronmåne - den bedste glutenfrie citronmåne
Opskrifter Livsstil Shop

Svampet citronmåne

Svampet citronmåne – en klassisk kage som de fleste vidst kan lide. Mange forbinder nok citronmåne med den citronmåne man kan købe i supermarkedet og på tanken, hvor glasuren er helt gul og der er skruet ekstra op for e-numre og sukker. Det er slet ikke så svært at bage kagen selv, og den smager så meget bedre end den man kan købe. Jeg har bagt kagen i en glutenfri version, hvor jeg, i stedet for hvedemel, har brugt mandelmel. Kagen er simpelthen så svampet og saftig og helt perfekt syrlig. Den er super nem og hurtig at bage og kan med fordel bages dagen i forvejen og så pyntes lige inden servering.

Ingredienser

Citronmåne (ca. 12 stykker kage):

300 g smør, blødt

300 g sukker

200 g marcipan, revet

Skal af 2 øko citroner

2 tsk. vaniljesukker

5 æg

140 g mandelmel

60 g kartoffelmel

2 tsk. bagepulver

Saft af 2 øko citroner

Citronglasur:

150 g flormelis

Ca.5 spsk. citronsaft

1 spsk. kogende vand

Fremgangsmåde

Citronmåne:

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Pisk smør, sukker, marcipan, citronskal og vaniljesukker sammen. Tilsæt et æg adgangen imens der fortsat piskes. Bland mandelmel, kartoffelmel og bagepulver  sammen i en skål og pisk det i dejen skiftevis med citronsaft. Beklæd en springform på ca. 25 cm i diameter med bagepapir og fordel dejen i springformen.Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Lad den køle af.

Citronglasur:

Rør ingredienserne sammen til en ensartet glasur.

Smør glasuren på den afkølede kage og pynt med f.eks. revet citronskal og spiselige blomster. Velbekomme!

Bedøm denne ret

36 Comments
  1. Hej Frederikke!
    Hvor ser den citronmåne lækker ud! Jeg tænker at prøve din opskrift her i weekenden (dog kun med alm. hvedemel, fordi det er lige hvad jeg har) og i en springform på cirka 18 cm i diameter. Ved du hvor meget bør regulere i bagetiden og mængden af ingredienserne? 🙂

  2. Jeg har hørt at du også har brugt en hindbærmousse til at toppe citronkagen med. Vil du dele opskriften på hindbærmoussen også? 🙂 Det så mega lækkert ud! :-p

    1. Det var en sød følger, der havde bagt kagen og pyntet den med hindbærmousse 🙂 Men jeg har en hindbærmousse opskrift lige her

  3. Hej Frefderikke
    Kan man lave kagen dagen før? og i så fald stiller du den så på køl til den skal bruges?

    mvh
    Søs

  4. Hej Frederikke
    Jeg har set andre der blander stødt gurkemeje i cironkage, for at opnå den gule farve. Det kan vel sagtens også puttes i citronglasur. Den er jo næsten smagsneutral. Det vil jeg prøve, når jeg bager efter din opskrift.

  5. Hvor ser den lækker ud! Tror du man kan bruge din frosting fra din “citronkage med birkes og frosting” oven på denne kage, eller bliver det for kvalm?

  6. Jeg har lige bagt den. Min er meget mørk i toppen. Nærmest sort. Har jeg bagt den for hårdt? Jeg fornemmer også din er mørkere under glasuren. Vil du anbefale jeg skærer øverste lag af, eller serverer den som den er?

    1. Det kunne godt lyde som om, at den er bagt lidt for hårdt. Man kan evt. lægge et stykke staniol henover kagen, det sidste kvarter af bagningen, så undgår man, at den bliver sort. Det skal også lige siges at ovne varmer forskelligt 🙂 Jeg ville helt klart skære toppen af og så servere kagen 🙂

  7. OMG – det er en MEGA lækker version af en ellers kedelig citronmåne. I love it..!!👏👏👏

  8. Det her er seriøst en fantastisk citronmåne! Den smager SÅ godt, at jeg har bare lyst til at spise en halv kage, men den er også tung, så det er bedst at lade være.
    Den er sådan lidt mazarin-agtig, så jeg tror, den kunne være god som bund til en jordbærtærte bare uden glasuren og så med et lag mørk chokolade i stedet, inden flødeskum og jordbær. Mmmm!

  9. Hej Frederikke😊 Hvor ser den opskrift bare lækker ud!
    Kan man bruge købt citronsaft til både kage og glasur i stedet for almindelige citroner? Eller hvad vil du anbefalle?

  10. Jeg har bagt din fantastiske citronmåne og den er bare perfekt! Perfekt syrlig og sød og svampet og helt eminent.

    Jeg kom dog også til at tænke på om man kan eller om du evt. har prøvet at lave muffins af dejen?

    1. Hvor er det dejligt at høre! Ja, den kan sagtens laves til muffins, det har jeg set andre gøre med denne opskrift, jeg har dog ikke selv prøvet det, så ved ikke præcis, hvor længe de skal bages 🙂

  11. Super lækker kage, som jeg har bagt et par gange nu. Jeg vil forsøge at lave dem til muffins; tror du, at muffinstandarden med 180 grader i 20 min er passende for denne kage, eller hvordan tror du bedst, at disse muffins skal bages?

    1. Dejligt at høre! Jeg har ikke selv prøvet at lave den til muffins, men det du skriver der lyder meget passende 🙂 Rigtig god fornøjelse!

  12. Hej
    Jeg har prøvet at lave den med alm mel og Wow den blev lækker svampet
    Men jeg vil lige spørge om man kan bruge havremel i stedet for mandelmel

    1. Det er jeg glad for at høre! Jeg har ikke selv prøvet med havremel, men det tror jeg sagtens, at man kan bruge 🙂

      1. Hej Frederikke
        Super det må afprøves
        Har lige bagt banankage med havremel og Wow de blev også svampet. Så jeg tager chancen og prøver med din citronmåne med havremel

        1. Hej Frederikke

          Den blev virkelig svampet med havremel så det kan varmt anbefales 😊

          Hvis man ikke har marcipan kan dette så undlades eller er der noget billigere alternativ ?
          Mvh Tina

  13. Hej Frederikke!
    Vil man kunne bruge vegansk smør i stedet for almindeligt smør i kagen?
    Mvh Emilie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.