Lemon Posset - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Lemon Posset

Lemon Posset – Opskrift på nem og lækker citroncreme serveret i udhulede citroner. Denne hurtige og nemme citrondessert minder lidt om en citronfromage, der er dog ikke æg i, så den er ikke fluffy, men derimod utrolig cremet og blød. Den lækre creme laves ved at koge piskefløde sammen med vanilje og sukker. Efterfølgende tilsættes der citronsaft og citronskal og massen hældes i de udhulede citroner. Her skal de på køl og sætte sig og så er de klar til servering efter min. 3 timer. Der er ikke husblas i, da cremen sætter sig ved hjælp af citronen. Citronsaft gør nemlig at fløden tykner, ligesom man kender det fra den klassiske mormor-dressing. Det er en super lækker dessert eller ganerenser at servere for gæster, fordi man kan lave dem dagen før, og de er klar til servering med det samme. Rigtig god fornøjelse!

Lemon Posset

Opskrift til 6-12 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning + 3 t.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Lemon Posset

Skær citronerne i halve, på den lange led. Skrab kødet ud med en spids ske. Pres kødet så saften sies fra.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas vaniljekorn sammen med lidt af sukkeret. Hæld det resterende sukker samt vaniljesukkeret i en gryde sammen med piskefløde. Varm fløden op under omrøring og lad det småkoge i ca. 5 min. Pas på det ikke brænder på.

Tag gryden af varmen og hæld 1 dl citronsaft i samt citronskal. Fordel massen i de udhulede citroner. Stil dem på et fad eller tallerken og stil dem tæt sammen, så de sidder i spænd og ikke vælter. Stil citronerne på køl i min. 3 timer, men gerne til dagen efter. Server citrondesserten helt kold. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar