Opskrifter Livsstil

Blommetrifli med ingefær og råcreme

Blommetrifli med ingefær og råcreme er en lækker efterårsdessert. Det flyder med blommer i de danske haver lige nu, og de er perfekte at bruge til sådan en lækker omgang trifli. Jeg har lavet triflien med en blommekompot smagt til med ingefær, hjemmelavet råcreme, knuste makroner og en god klat flødeskum. Råcremen kan skiftes ud med en lækker hjemmelavet kagecreme og makronerne kan også skiftes ud med f.eks. ristede nødder. Der er mange måder at lave trifli på, og jeg har også en anden version, med rabarber, med sprøde havregryn og mascarponecreme. Lav gerne blommekompotten dagen i forvejen, men saml helst triflien lige inden servering, så undgår du at makronerne bliver bløde. Rigtig god fornøjelse!

Blommetrifli med ingefær og råcreme

Dessert til 4-6 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 30 min.
Ingredienser

Blommekompot

450 g halve, udstenede blommer

1/2 dl vand

1/2 vaniljestang

1 skive frisk ingefær

Ca. 100 g sukker

1 tsk. kartoffelmel rørt ud i en smule vand

Derudover

Råcreme

250 g makroner, knuste

Flødeskum af 2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Blommekompot

Skyl blommerne skær dem over og fjern stenen. Kom de halve blommer i en gryde med vand, vaniljestang og ingefær. Varm blommerne langsomt op til der trækkes saft ud. Tilsæt sukker og kog blommerne ved svag varme i ca. 5 minutter. Smag evt. til med lidt mere sukker afhængig af hvor sure blommerne er. Rør kartoffelmel ud i en smule vand og tilsæt under omrøring til den kogende blommekompot og lad det koge med et øjeblik. Kom den færdige kompot i et skoldet glas og lad det køle af. Opbevar det på køl indtil du skal samle triflien.

Læg ingredienserne lagvis i 4-6 fine glas: Først makroner, derefter blommekompot og så råcreme. Fortsæt med de 3 lag til du synes der er nok i glasset. Slut med en god klat flødeskum og lidt knuste makroner. Server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.