Opskrifter Livsstil

Pandekage lagkage med kagecreme og kiwibær

Annonce i samarbejde med Nergi kiwibær.

Pandekage lagkage med kagecreme og kiwibær, som er inspireret af en gammeldags lagkage med kagecreme, og i stedet for lagkagebunde har jeg her brugt pandekager. Imellem pandekagerne, kagecreme og flødeskum gemmer der sig de lækreste søde, syrlige og friske kiwibær, som netop er i sæson. De kan købes i mange supermarkeder: Coop, Nemlig.com, Føtex, Bilka, Netto og Meny. Kiwibærrene kan bruges til mange forskellige ting som bl.a. topping på grød, smoothiebowl eller yoghurt, pynt til kager, de kan koges til en kompot, og så er de også perfekte i det salte køkken. Har du smagt dem før?

Pandekage lagkage med kagecreme og kiwibær

Dessert til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. / I alt 2 t
Ingredienser

Pandekager (ca. 18-20 pandekager):

5 dl mælk

5 dl kærnemælk

500 g mel

80 g sukker

4 æg

1 lille tsk. salt

2 tsk. natron

1/2 dl øl

Smør til bagning

Kagecreme:

4 æg (jeg bruger friske æg)

100 g sukker

60 g hvedemel

Kornene fra 1 vaniljestang

5 dl mælk (gerne sødmælk)

Derudover:

Flødeskum af 5 dl piskefløde

3 æsker kiwibær

Krystalliseret hvid chokolade, kun undlades

Fremgangsmåde

Pandekager:

Kom mælk og kærnemælk (gem lidt kærnemælk til at opløse natronen i) i en skål og tilsæt mel, sukker og salt. Pisk godt til dejen er uden klumper. Tilsæt æggene og pisk igen. Rør natron ud i lidt kernemælk og kom det i dejen. Tilsæt til sidst øl. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter. Kom en lille smule smør på en pande, og bag tynde pandekager af dejen. Lad dem køle af.

Kagecreme:

Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt lyst og luftigt. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Hæld den op i en skål og lad den afkøle.

Sådan samler du kagen:

Læg pandekage lagkagen sammen ved at smøre et lag kagecreme på den første pandekage og fordel nogle kiwibær udover. Læg herefter en pandekage ovenpå og smør flødeskum på og sådan fortsætter du til du har den sidste pandekage. Pynt kagen med resterende kagecreme, flødeskum, kiwibær og krystalliseret hvid chokolade. Server kagen med det samme, så er den bedst. Er der en rest kage tilovers, kan den dog godt holde sig i køleskabet til dagen efter, men den bliver lidt mere kompakt i konsistensen. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.