Nytårskage med pistacie, kirsebær og krystalliseret hvid chokolade
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Nytårskage med pistacie, kirsebær og krystalliseret hvid chokolade

Nytårskage med pistacie, kirsebær og krystalliseret hvid chokolade. Ja, jeg begynder allerede på nytårskage-spam, så I har massere af tid til at finde inspiration til årets nytårsdessert. Denne kage består af svampede pistacie/marcipanbunde, syrlig kirsebærmousse, vaniljeprikket Swiss Meringue buttercream og krystalliseret hvid chokolade. Kagen kan med fordel laves dagen inden og blot pyntes lige inden servering. Hvis du ikke kan finde frosne kirsebær, så kan hindbær også bruges. Er du ikke vild med pistacie, så fungerer det perfekt at bytte dem ud med hakkede mandler i stedet for. God bagelyst!

Nytårskage med pistacie, kirsebær og krystalliseret hvid chokolade

Ingredienser

Nytårskage (til ca. 10-12 personer): Bund:
Kirsebærmousse:
Swiss meringue buttercream:
Krystalliseret hvid chokolade:
Pynt:

Fremgangsmåde

Bund:

Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt revet marcipan,blendede pistacienødder og salt. Pisk ét æg i adgangen. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. Smør en springform på ca. 23 cm i diameter og beklæd bunden med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 175 C i ca. 35-40 minutter. Lad kagen køle af.

Kirsebærmousse:

Læg husblassen i blød i koldt vand i 20 minutter. Kog kirsebær, vanilje, citron og sukker langsomt op. Blend kirsebærrene med en stavblender. Vrid husblassen for vand og rør den ud i den varme kirsebærsaft, til det er smeltet. Lad saften køle af. Pisk fløden til en meget let skum. Kom først lidt af den letpiskede fløde over i saften og bland. Vend herefter kirsebær og den resterende flødeskum forsigtigt sammen. Kom evt. kirsebærmoussen i en sprøjtepose, så er det meget nemmere at styre, når du skal samle kagen.

Swiss meringue buttercream:

Pisk æggehviderne skummende i en skål der kan tåle varme. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, imens der piskes. Sæt skålen over vandbad, imens du fortsat pisker. Pisk indtil sukkeret er opløst og marengsmassen bliver varm. Når sukkeret er opløst (tjek det ved at gnide massen mellem to fingre) tages skålen af varmen. Pisk nu indtil marengsen er helt kold og skålen også er kold. Det tager lidt tid, men hvis marengsen ikke er kold, så smelter smørret. Når det er helt koldt tilsættes smørret i små stykker lidt ad gangen, imens der piskes godt og grundigt. Det vil falde lidt sammen og hvis det skiller, skal der bare piskes mere. Stop med at pisk når massen har samlet sig og vend vaniljen i med en dejskraber. Man kan også sagtens tilsætte få dråber frugtfarve/pastafarve, hvis man vil have smørcremen i en farve.

Krystalliseret hvid chokolade:

Smelt chokoladen i en skål over vandbad og stil den til side. Kog vand og sukker op i en lille gryde til det når 136 C. Hæld den varme sukkermasse i en tynd stråle i den smeltede chokolade, imens du pisker. Massen “smuldrer” og chokoladen krystalliserer. Kom det krystalliserede hvide chokolade på et bagepapir og lad det køle helt af.

Sådan samler du kagen:

Vælg det fad du gerne vil servere kagen på og start med at befri kagebunden fra formen. Skær bund en gang igennem, så du i alt har 2 bunde. Læg den første bund på fadet og fordel halvdelen af kirsebærmouusen på, fortsæt med den anden bund og kom kirsebærmousse på. Stil kagen på køl i min. et par timer eller til dagen efter. Lav swiss meringue buttercream og smør kagen op med smørcremen på sider og top. Stil kagen på køl en times tid. Pynt kagen med krystalliseret hvid chokolade, blomster og bær evt. trillet i guldstøv. Stil kagen på køl indtil den skal serveres. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer
  1. Hvor mange æg skal der i bunden? Der står i fremgangsmåden at æggene skal i ét ad gangen – men der står ikke æg i ingredienslisten?!

Skriv en kommentar