Forårsfin moussekage med hindbær og rabarber! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Forårsfin moussekage med hindbær og rabarber!

Jeg håber, at I nyder det dejlige solskinsvejr! Maj er min favorit måned – mest fordi jeg har fødselsdag i maj, men også fordi det er her syrenerne springer ud, aspargesene er fine og friske og sidst, men ikke mindst, rabarber! Jeg elsker rabarber om det så er trifli, bagte eller som mousse. Sidst nævnte er i dag brugt i den lækreste kage, som består af en mandelkagebund, et hindbærmousse lag og et rabarbermousse lag. Lav gerne kagen en dag i forvejen, da den skal stå på køl i nogle timer adgangen. Selvom kagen kræver lidt tålmodighed, så er den hele ventetiden værd! Jeg lavede på et tidspunkt en kage, som minder meget om den, som I kan se lige her!

Forårsfin moussekage med hindbær og rabarber!

Ingredienser

Mandelkagebund:
Hindbærmousse:
Rabarbermousse:
Pynt:

Fremgangsmåde

Mandelkagebund:

Pisk smør og brun farin til det er lyst og luftigt. Kom et æg i ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. Tilsæt de hakkede mandler. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen og sigt det i dejen. Vend dejen sammen med en dejskraber og kom den i en springform (24 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen i ca. 20 minutter ved 200°C. Når kagen er kølet helt ned løsnes kageformen og kageplast kommes rundt i kanten af formen. Luk formen igen og lav hindbærmoussen.

Hindbærmousse:

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Imens koges hindbær, vanilje, lime og sukker op i en gryde. Lad det stå og simre i 10 minutter. Tag gryden af varmen og kom husblasen i gryden, så det smelter. Blend hindbærblandingen med en stavblender og lad det køle lidt af i køleskabet. Pisk fløden til let skum og vend det forsigtigt i hindbærblandingen. Hæld hindbærmoussen over mandelbunden og sæt kagen på køl i 3 timer.

Rabarbermousse:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Imens koges rabarber, vand og sukker i en gryde. Lad det stå og simre i 10 minutter indtil rabarberne er møre. Tag gryden ar varmen og kom husblasen i gryden, så det smelter. Blend rarbarberblandingen med en stavblender og lad det køle helt af i køleskabet. Pisk nu æggehvider samt flormelis stift og vend det i den afkølede rarbarbermasse. Pisk fløden til let skum og vend det i rabarbermoussen. Hæld det forsigtigt oven på hindbærmoussen og stil kagen tilbage på køl i min. 4 timer.

Befri kagen fra formen og tag forsigtigt kageplasten af (brug evt. en varm kniv til at løsne med). Sæt kagen på det fad den skal serveres på og pynt den ligesom du har lyst til. Jeg har pyntet min kage med friske bær, skovsyre og hvid chokolade. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

16 kommentarer
 1. Du laver sådan nogle fine ting, og den her kage er bestemt ingen undtagelse! <3
  Min kæreste fylder år fredag, og har tænkt mig at lave kagen torsdag aften.
  Er der nogle særlige ting, man skal være opmærksom på undervejs?

 2. Hej Louise <3 Tusind tak for din søde kommentar! Hvor skønt at høre, at du vil lave kagen til din kærestes fødselsdag. Det er rigtig godt, hvis du laver kagen en dag i forvejen, bare husk at dække den godt til med film og pynt den først lige inden den skal serveres ? Min familie og jeg har selv spist af kagen dagen efter, og den var stadig super god og lækker! Rigtig god fornøjelse! Knus fra Frederikke

  1. Ja, det er jeg sikker på! Måske skal du bare justere lidt på sukkermængden, da ribs er mere syrlige 🙂 Rigtig god fornøjelse!

 3. Hej Frederikke.
  Super lækker kage ? Kan den fryses når den er lavet/samlet og så blot pynte den når den tages op på dagen?

Skriv en kommentar