Citronfromage - Opskrift på lækker, luftig citron fromage
Opskrifter Livsstil Shop

Citronfromage

Citronfromage som mormor laver den. Syrlig, let og luftig. En rigtig klassiker fra mormors køkken. Det her er den bedste opskrift, og den er tilmed nem at lave. Jeg har her pyntet citronfromagen med letpisket flødeskum og friskrevet citronskal, men citronfromagen kan også bare serveres, som den er.

Rigtig god fornøjelse!

 

Tip til anretning: Jeg har anrettet fromagen i små fine glas med tilhørende låg, så de er nemme at transportere, hvis det er dig der skal medbringe desserten til nytår. I stedet for at servere citronfromagen i små portionsglas, kan den også serveres i en skål.

 

Kan laves dagen før
Citronfromagen kan sagtens laves dagen før, den skal serveres. Står den på køl, skal den nok holde sig lækker og luftig.

 

Prøv mine andre opskrifter med citron
Kan du heller få nok af de syrlige desserter med citron? Prøv også den populære citronkage med birkes og frosting, citrontærte med marengs eller den lækre, svampede citronmåne.

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Små søde sager til 8-10 personer
Forberedelse 20 min. / Tilberedning + 4 t. / I alt + 4 t.
Ingredienser

Citronfromage (til 8-10 portioner)

8 blade husblas

6 hele æg, friske eller pasteuriseret

200 g sukker

Skal og saft af 2 citroner, svarende til ca. 1 dl citronsaft

5 dl piskefløde

Pynt

Flødeskum

Citronskal

Fremgangsmåde

Citronfromage

Læg husblas i blød i koldt vand.

Pisk æg og sukker meget lyst og luftigt – det tager ca. 5-10 minutter. Tilsæt citronskal. Lun citronsaften op i en lille gryde og vrid husblassen for vand og smelt husblassen i den lune citronsaft. Når citronsaften er lillefingervarm, røres der et par skefulde af æggemassen i, og derefter vendes dette forsigtigt i den luftige æggemasse. Pisk herefter fløden til en let skum og vend den i æggemassen. Fordel citronfromagen i portionsglas (eller i en skål) og stil dem på køl i mindst 4 timer, men gerne til dagen efter. Lige inden servering pyntes citronfromagen med 1 spsk flødeskum og lidt revet citronskal. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.