Citronfromage er en gammel klassiker, og denne opskrift er den, som min mormor altid bruger. Citronfromagen er let, luftig og perfekt syrlig. Denne dessert er let at lave og kan sagtens laves dagen før, den skal serveres f.eks. til nytårsaften. Jeg har pyntet citronfromagen med letpisket flødeskum og frisk revet citronskal, men citronfromagen kan også bare serveres, som den er. Jeg har anrettet fromagen i små fine glas med tilhørende låg, så de er nemme at transportere, hvis det er dig der skal medbringe desserten til nytår. I stedet for at servere citronfromagen i små portionsglas, kan den også serveres i en skål. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Citronfromage (til 8-10 portioner)
8 blade husblas
6 hele æg, friske eller pasteuriseret
200 g sukker
Skal og saft af 2 citroner, svarende til ca. 1 dl citronsaft
5 dl piskefløde
Pynt
Flødeskum
Citronskal
Fremgangsmåde
Citronfromage
Læg husblas i blød i koldt vand.
Pisk æg og sukker meget lyst og luftigt – det tager ca. 5-10 minutter. Tilsæt citronskal. Lun citronsaften op i en lille gryde og vrid husblassen for vand og smelt husblassen i den lune citronsaft. Når citronsaften er lillefinger varm, røres der et par skefulde af æggemassen i, og derefter vendes dette forsigtigt i den luftige æggemasse. Pisk herefter fløden til en let skum og vend den i æggemassen. Fordel citronfromagen i portionsglas (eller i en skål) og stil dem på køl i mindst 4 timer, men gerne til dagen efter. Lige inden servering pyntes citronfromagen med 1 spsk flødeskum og lidt revet citronskal. Velbekomme!