Opskrifter Livsstil Shop

Chokolademousse

Chokolademousse må nok være en af mine favoritdesserter med den gode chokoladesmag og den bløde, luftige konsistens. Denne chokolademousse er helt perfekt at servere som dessert til f.eks. nytårsaften. Chokolademoussen kan sagtens laves dagen inden, den skal serveres. Jeg har lavet en helt klassisk chokolademousse med 65 % mørk chokolade. Du kan også prøve at komme lidt fintrevet appelsinskal i. Chokolademoussen er anrettet i portionsglas, da jeg synes, at det er lækkert og indbydende, men du kan også hælde moussen i en lav skål. Denne dessert er nem at medbringe, hvis det er dig der skal stå for desserten til festen eller samskudsgildet. Her har jeg pyntet desserten med chokoladespåner og guld, men chokolademoussen kan også sagtens pyntes med flødeskum og friske bær eller bares spises som den er. Rigtig god fornøjelse!

Chokolademousse

Små søde sager til 6-8 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning + 4 t. / I alt + 4 t.
Ingredienser

Chokolademousse (6-8 portioner)

225 g god mørk chokolade

10 past. æggeblommer

75 g flormelis

5 dl piskefløde

Pynt

Chokoladespåner

Guldstøv

Fremgangsmåde

Chokolademousse

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed. Pisk herefter fløden til en let skum og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen. Fordel chokolademoussen i portionsglas (eller en skål) og stil på køl i ca. 4 timer eller til dagen efter. Pynt chokolademoussen med chokoladespåner og et drys guldstøv og servér. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven