Frikadeller med feta, oliven og soltørrede tomater – den klassiske danske frikadelle med et tvist. Disse frikadeller med feta, oliven og soltørrede tomater, og massere af hvidløg, smager virkelig godt. Jeg tror de fleste familier har deres helt egen opskrift på klassiske frikadeller, og i min familie er det min mormor og mor, der mestrer frikadelleopskriften. Frikadeller kan serveres til mange ting, f.eks. på hjemmebagt rugbrød, til kartoffelsalat, til madpakken, skovturen, buffeten eller bare lige som en hurtig snack. Opskriften giver 20 store frikadeller, men de kan også laves mindre og f.eks. kommes i hjemmebagt pitabrød med dressing og grøntsager. Prøv også denne græske salat sammen med. Frikadellerne kan laves i dobbeltportion og så kan den ene halvdel fryses ned. Rigtig god fornøjelse!
Frikadeller med feta, oliven og soltørrede tomater
Ingredienser
Frikadeller med feta, oliven og soltørrede tomater (20 stk.)Fremgangsmåde
Frikadeller med feta, oliven og soltørrede tomater
Kom alle ingredienserne i en skål (enten en skål til røremaskine eller bare en alm. skål). Rør farsen sammen og smag til om der skal mere salt eller peber i.
Rør endelig ikke for meget i farsen, for så bliver den for tynd, den skal blot lige røres sammen til den er sammenhængende.
Lad farsen hvile på køl i 1 time, så den kan sætte sig og suge en masse god smag fra ingredienserne.
Varm en pande op med alt smørret. Lad smørret “bruse af” og form farsen til frikadeller. Steg ca. 10 frikadeller af gangen i ca. 10 minutter ved middelhøj varme. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar