Hjemmebagte pitabrød - Opskrift på hjemmebagte luftige pitabrød
Opskrifter Livsstil Shop

Hjemmebagte pitabrød

Hjemmebagte pitabrød er et perfekt weekendhygge-projekt. Jeg tror de fleste familier har pitabrød som et fast indslag på madplanen. Det er nemt, lækkert og fyldet kan varieres i det uendelige. Det er altså også nemt at bage pitabrød selv, og de bliver så meget bedre end dem man kan købe i supermarkederne. Pitabrødene bliver først formet til boller og derefter rullet ud til flade brød, og når de bliver bagt i ovnen popper de op.  Det er skægt at se, så tag børnene med i køkkenet og lad dem være med til at bage pitabrødene. Fyld pitabrødene med hjemmelavede falafler, kylling, tun eller oksekød og selvfølgelig en masse grøntsager. Rigtig god fornøjelse!

Brød til 8 personer
Forberedelse 1 t. 15 min. / Tilberedning 10 min. / I alt 1 t. 30 min.
Ingredienser

Pitabrød (8 stk.)

4 dl mælk, lunkent

30 g gær

2 spsk. olivenolie

1 tsk. fint salt

550 g hvedemel

Fremgangsmåde

Pitabrød

Opløs gæren i mælken i en røreskål. Tilsæt olien. Rør rundt og tilsæt salt. Ælt herefter melet i lidt adgangen og ælt dejen med dejkrogen til den slipper skålen og til dejen er lind og blank (det tager ca. 10 minutter). Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

Tænd ovnen på 250 C med en bageplade i.

Når dejen har hævet hældes den ud på et bord drysset med mel og ælt dejen sammen, så den ikke er klistret. Del dejen i 8 lige store stykker og form til boller. Lad bollerne hæve i 15 minutter under et viskestykke. Rul herefter bollerne ud til flade brød. Tag bagepladen ud af ovnen og beklæd den med et stykke bagepapir. Placer de flade brød på bagepladen (bag 4 ad gangen). Bag pitabrødene i ca. 10 minutter til de hæver op og bliver gyldne. Server pitabrødene med det samme. Velbekomme!

Bedøm denne ret

3 Comments
  1. ELSKER dine opskrifter, har bagt mange af dem – og disse må blive næste 🙂
    Er det varm luft eller alm. ovn du bager i? Jeg har brug for at bage dem dagen før, har du prøvet det – og er de stadig lækre?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.