Hjemmelavede falafler med pitabrød - Opskrift på de bedste sprøde falafler
Opskrifter Livsstil Shop

Hjemmelavede falafler med pitabrød

Lækre sprøde og hjemmelavede falafler serveret med hjemmebagt pitabrød. Disse sprøde falafler er så lækre og virkelig nemme at lave. Falafel-farsen er fyldt med varme krydderier og god smag. Jeg har friturestegt falaflerne, for at få dem så sprøde som muligt. De kan også bages i ovnen ved 200 C i ca. 30 minutter. Server falaflerne i pitabrød med grøntsager, dressing, chiliolie og f.eks. syltede rødløg. Fastfood på den nemme og hjemmelavede måde. Rigtig god fornøjelse!

Mad til 4-6 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 30 min.
Ingredienser

Falafler (ca. 25 små falafler)

400 g kikærter

1 stort løg, finthakket

3 fed hvidløg, presset

2 tsk. spidskommen

2 tsk. tørret chili eller chiliolie

1 stor tsk. salt

2 æg

4-5 spsk. hvedemel

3 spsk. rasp

1 stort bundt frisk persille eller basilikum

Derudover

1 L fritureolie

Fremgangsmåde

Falafler

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender og kør det til en ensartet fars. Farsen skal være fast og ikke for våd. Hvis farsen er lidt for våd, så kan du tilsætte lidt mere mel, rasp eller havregryn. Lad falafel-farsen stå på køl, imens du varmer olien op.

Varm olien op i en gryde. Tjek om olien er varm nok, ved at stikke en tandstik i olien, og hvis det syder og bobler rundt om, så er olien varm. Form falafel-farsen til små lige store falafler. Frituresteg falaflerne i olien til de er sprøde og gyldne. Det tager ca. et par minutter. Lad falaflerne dryppe af på køkkenrulle. Server falaflerne imens de stadig er lune. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.