Bagt butternutsquash med linser – den lækreste lune ret eller salat med butternutsquash bagt med løg, hvidløg og timian toppet med linser med krydderurter og feta. Jeg elsker denne salat, som er perfekt tilbehør til både sommerens grillet kød og fisk og efterårets mange retter. Salaten kan også serveres med hjemmebagt brød f.eks. dette foccacia brød lavet uden røremaskine eller dette lækre surdejsbrød. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Bagt butternutsquash med linser
1 stk. butternutsquash
1 stort rødløg, skåret i både
4 fed hvidløg, skåret i to
6 spsk olivenolie
Salt og peber
Et par kviste frisk timian
300 g grønne linser, kogte
Saften fra 1/2 citron
4 spsk olivenolie
Et bundt blandede friske krydderurter, jeg brugte mynte, estragon og persille
Salt og peber
200 g feta, smuldret
Fremgangsmåde
Bagt butternutsquash med linser
Tænd ovnen på 250 C varmluft.
Skyld butternutsquash godt og skær den over på langs. Skrab kernerne ud og skær butternutsquash i skiver. Vend med rødløg skåret i både, hvidløg, olivenolie, salt, peber og timian og kom det hele på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter til butternutsquash er sprødt og har fået farve.
Imens butternutsquash er i ovnen vendes kogte linser med citron, olivenolie, krydderurter, salt og peber. Stil det til side.
Ved servering
Fordel de bagte butternutsquash på et fad og fordel linserne udover. Smuldre fetaosten på og server. Velbekomme!