Bagt butternutsquash med linser - Opskrift på bagt butternut squash med linser
Opskrifter Livsstil Shop

Bagt butternutsquash med linser

Bagt butternutsquash med linser – den lækreste lune ret eller salat med butternutsquash bagt med løg, hvidløg og timian toppet med linser med krydderurter og feta. Jeg elsker denne salat, som er perfekt tilbehør til både sommerens grillet kød og fisk og efterårets mange retter. Salaten kan også serveres med hjemmebagt brød f.eks. dette foccacia brød lavet uden røremaskine eller dette lækre surdejsbrød. Rigtig god fornøjelse!

Tilbehør til 4-6 personer
Forberedelse 25 min. / Tilberedning 25 min. / I alt 50 min.
Ingredienser

Bagt butternutsquash med linser

1 stk. butternutsquash

1 stort rødløg, skåret i både

4 fed hvidløg, skåret i to

6 spsk olivenolie

Salt og peber

Et par kviste frisk timian

300 g grønne linser, kogte

Saften fra 1/2 citron

4 spsk olivenolie

Et bundt blandede friske krydderurter, jeg brugte mynte, estragon og persille

Salt og peber

200 g feta, smuldret

Fremgangsmåde

Bagt butternutsquash med linser

Tænd ovnen på 250 C varmluft.

Skyld butternutsquash godt og skær den over på langs. Skrab kernerne ud og skær butternutsquash i skiver. Vend med rødløg skåret i både, hvidløg, olivenolie, salt, peber og timian og kom det hele på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter til butternutsquash er sprødt og har fået farve.

Imens butternutsquash er i ovnen vendes kogte linser med citron, olivenolie, krydderurter, salt og peber. Stil det til side.

Ved servering

Fordel de bagte butternutsquash på et fad og fordel linserne udover. Smuldre fetaosten på og server. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.