Grøntsagsdeller med ærtedip - vegetariske grøntsagsdeller med ærtedip
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Grøntsagsdeller med ærtedip

Grøntsagsdeller med ærtedip! Disse grøntsagsdeller med squash og gulerødder er et perfekt alternativ til kød.  Du kan bruge lige de grøntsager du har f.eks. aubergine, blomkål eller broccoli. Måske du har nogle kedelige grøntsager liggende i grøntsagsskuffen, som skal bruges. Grøntsagsdellerne kan også spises som en lækker velkomstsnack serveret med en skøn ærtedip smagt til med mynte. Min have er fyldt med mynte og især æblemynte er skøn i ærtedippen. Lav gerne ærtedippen en dag i forvejen, så den rigtig kan stå og trække god smag. God fornøjelse!

Grøntsagsdeller med ærtedip

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 15 min.
I alt 1 t. 15 min.

Ingredienser

Ærtedip med mynte
Grøntsagsdeller (ca. 15 stk.)

Fremgangsmåde

Ærtedip med mynte:

Blend alle ingredienserne til en ensartet og cremet ærtedip. Smag dig frem mht. mynten og tilsæt evt. mere. Stil ærtedippen på køl indtil den skal spises. Du kan med fordel lave dippen en dag i forvejen.

Grøntsagsdeller:

Riv squash og gulerødder og kom det op i en skål sammen med saltet. Gnid saltet godt ind squash og gulerødder, så saltet kan suge væsken.

Lad det stå i 15 minutter og si herefter væsken fra. Kom squash og gulerødder i en røreskål og tilsæt æg, havregryn, hvedemel, fløde, revet ost, hvidløg, løg, timian og peber. Rør massen rundt og tilsæt evt. mere salt.

Lad massen stå i 30 minutter. Hvis du syntes massen er for “våd” tilsættes mere havregryn.

Varm herefter en pande med olie op. Tag en lille skefuld af grøntsagsdelle-farsen og læg på panden, for at se om olien er varm nok. Form, med en spiseske, lige store “deller” og steg dem ca. 5 minutter på hver side til de er sprøde og mørke.

Læg dem på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge fedtet. Server straks! Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar
  1. Hvordan justerer man for væskeforskellen i grøntsagerne? Squash er,eget væske holdig, men fx blomkål er ikke. Er det væske ned eller bindemidel op?

Skriv en kommentar