Opskrifter Livsstil

Grøn kartoffelsalat med krydderurter

Grøn kartoffelsalat med krydderurter er en sikker sommerfavorit! Nye kartofler, forskellige hakkede krydderurter og en lækker olie-eddikke dressing, ja, svære er det faktisk ikke. Her har jeg brugt persille, purløg og karse, men krydderurterne kan varieres med andre krydderurter, som passer godt sammen med kartofler. Kartoffelsalaten smager skønt og er samtidig smuk at servere – her er den pyntet med friske asparges fra Samsø, flotte gule cherrytomater og fintskåren purløg fra haven. Kartoffelsalaten passer godt til grillet kød eller fisk, er perfekt på en buffet, men den kan også bare bruges som en frokostret sammen med en dejlig salat. Kartoffelsalaten bliver bedst, når den får lov til at trække nogle timer i køleskabet, så du kan lave den klar i god tid, inden gæsterne kommer. Du kan dog også sagtens lave en hurtig version til aftensmad, hvis du har en rest kolde kartofler fra dagen før. Denne opskrift er jeg gang på gang vendt tilbage til igennem rigtigt mange år, og den er altid populær! Senest blev den serveret til Frederikkes fødselsdag, og som altid blev jeg spurgt om opskriften af flere af gæsterne. Derfor har jeg også lovet Frederikke at dele opskriften med jer her på bloggen. God fornøjelse! Kh. Vibeke (Frederikkes mor)

Grøn kartoffelsalat med krydderurter

Ingredienser

Grøn kartoffelsalat med krydderurter (til 4 portioner):

Ca. 750 g små faste kartofler

Dressing:

1 spsk stærk sennep, f.eks. Dijon sennep

1 tsk flydende honning

1/2 dl olivenolie

1/4 dl eddike, f.eks. hvidvinseddike

1/2 dl koldt vand

1 spsk små kapers, finthakket

Salt og peber

1 lille bakke karse

1 lille bundt persille, finthakket

1 lille bundt purløg, fintsnittet

Pynt:

1 bundt friske asparges

1 håndfuld cherrytomater

Lidt krydderurter

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne med skræl ca. 12-14 min afhængig af størrelsen. De skal være møre, men stadig faste. Pil kartoflerne, imens de er varme, og lad dem køle helt af, gerne til dagen efter.

Dressing:

Kom sennep og honning i en røreskål og tilsætter olivenolien lidt af gangen, imens du pisker med et lille piskeris. Tilsæt derefter eddike, vand og hakket kapers og smag til med salt og peber. Dressingen skal være lidt stærk, salt og skarp i smagen, for du skal forestille dig, at noget af styrken trænger ind i kartoflerne. Tilsæt klippet karse, hakket persille og fintskåren purløg og bland (gem lidt af krydderurterne til pynt).

Skær de kolde kartofler ud i halve eller kvarte afhængig af størrelsen og vend dem forsigtigt ned i dressingen, så de ikke går for meget i stykker. Stil kartoffelsalaten i køleskab og lad den gerne trække i min. 3-4 timer.

Skyl aspargesene og knæk den tørre ende af. (Tip: Hold i hver ende af asparges, så den knækker det rette sted af “sig selv” – sådan undgår du at få noget af det hårde, uspiselige stykke med.) Skær aspargesene i pæne skrå skiver. Kom dem i kogende vand i 1 min, hæld dem over i en sigte og skyl straks med koldt vand, så de beholder deres sprødhed og flotte farve. Dryp dem godt af.

Anret kartoffelsalaten på et fad og pynt med asparges, halve cherrytomater og et drys krydderurter. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.