Chokolademousse med Baileys og karamelpopcorn
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokolademousse med Baileys og karamelpopcorn

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Baileys.

Chokolademousse med Baileys og karamelpopcorn – Opskrift på den lækreste chokolademousse med Baileys og sprøde karamelpopcorn. Denne opskrift har jeg glædet mig til at dele med jer. Det er en lækker, luftig og intens chokolademousse smagt til med Baileys Salted Caramel, som er den perfekte dessert at servere, når du skal overraske dine gæster.

Den velkendte bløde og cremede Baileys smag fremhæver chokoladesmagen på bedste vis, og noterne af karamel giver smagen af den velkendte chokolademousse et overraskende twist. Desserten er pyntet med letpisket flødeskum og sprøde karamelpopcorn, hvor der også er tilsat lidt Baileys Salted Caramel for at understrege smagen af klassisk flødekaramel. Det er en perfekt dessert at servere til nytårsaften og chokolademoussen kan med fordel laves dagen inden servering. Karamelpopcornene kan også laves dagen inden, de skal bare opbevares i en kagedåse eller et glas med låg ved stuetemperatur.

Chokolademousse er en af mine favorit desserter, så derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at jeg skulle lave en chokolademousse opskrift, da Baileys spurgte, om jeg kunne udvikle en opskrift med Baileys Salted Caramel. Jeg lavede denne dessert i en live bake-along session sammen med udvalgte Influencere og magasiner. Vildt hyggeligt og sjovt at prøve!

Du kan læse meget mere om Baileys og de forskellige varianter her.

Jeg skal gøre opmærksom på, at desserten indeholder alkohol og må ikke serveres for personer under 18 år.

Chokolademousse med Baileys og karamelpopcorn

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning +2 t.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Chokolademousse (ca. 6-8 portioner)
Karamelpopcorn
Derudover

Fremgangsmåde

Chokolademousse

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed. Tilsæt Bailey’s. Pisk herefter fløden til en let skum i en anden skål og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen. Fordel chokolademoussen i portionsglas (eller en stor skål) og stil på køl i ca. 2 timer eller 1 time i fryseren.

Karamelpopcorn

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs, med en træske, så sukkeret ikke brænder på. Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel tilsættes smørret lidt ad gangen  og røres rundt til det er smeltet. Tag gryden af varmen, tilsæt Bailey’s og rør rundt. Tilsæt herefter natron, imens du rører i gryden. Vend popcornene hurtigt ned i karamellen og hæld dem ud på et stykke bagepapir. Lad popcornene køle af og hak eller bræk dem fra hinanden.

Lige inden servering pyntes chokolademoussen med flødeskum, karamelpopcorn og evt. et drys guldstøv. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer
  1. De 50g poppede popcorn er det afmålt når de er poppet eller 50g majs før de poppes? Måske det giver samme, men jeg har brugt popcorn fra mikroovn og synes 50g efter popning er en kæmpe mængde 🙂

Skriv en kommentar