Oreo cheesecake med chokolademousse - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Oreo cheesecake med chokolademousse

Tak for alle jeres mange hjerter til min video på Instagram, af denne ultimative Oreo cheesecake, som jeg postede i går! Opskriften er lavet ud fra min almindelige Oreo cheesecake, hvor jeg bare har byttet digestive kiks ud med Oreos og tilføjet en dejligt lag silkeblød chokolademousse! Der er nok til mange personer i denne kage, da det er en tung satan og selve kagestykkerne bliver meget høje. Du kan sagtens halvere opskriften på chokolademoussen, hvis du ikke vil have kagen så høj. Den er god og cremet og perfekt som weekend-bageprojekt! God bagelyst og god weekend!

Oreo cheesecake med chokolademousse

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 45 min.
Tilberedning 6 t.
I alt 6 t. 45 min.

Ingredienser

Oreo-kiksebund:
Flødeostecreme med Oreos:
Chokolademousse:
Pynt:

Fremgangsmåde

Oreo-kiksebund:

Hak hele Oreos i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform  (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.

Flødeostecreme med Oreos:

Pisk flødeost, vanilje, flormelis og citronsaft i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskummet i ostecremen og rør de grofthakkede Oreos i. Beklæd indersiden af springformen med kageplast og fordel flødeostecremen ud på kiksebunden. Stil kagen på køl igen.

Chokolademousse:

Læg husblas i blød i koldt vand. Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Varm 2 dl fløde op til lige under kogepunktet, i en anden gryde. Tag smør og chokolade af varmen, når det er smeltet og tilsæt den varme fløde, imens der piskes. Vrid husblassen fri for vand og lad den smelte i den varme chokolade-flødemasse. Pisk herefter æggeblommerne i og lad massen køle af. Pisk 4 dl fløde til en let skum og vend det forsigtigt i chokolade-flødemassen. Hæld chokolademoussen udover ostecremen og stil kagen tilbage på køl. Mindst 6 timer, gerne natten over.

Pynt:

Pisk fløden til skum og vend de hakkede Oreos i. Kom flødeskummen i en sprøjtepose. Befri kagen fra springformen og kageplast og pynt kagen med Oreo-flødeskum, hindbær og Oreos. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer
  1. Hej Frederikke,
    Kan det være rigtigt at der slet ikke skal noget husblas i selve cheesecake delen? Undrer mig bare i forhold til om det kan holde og ikke falde sammen når chokolademoussen kommer på og man fjerner kageplasten ☺️ Glæder mig til at lave den her i weekenden ?

    1. Der skal ikke husblas i denne form for cheesecake, da der ikke som sådan er noget væske i. Fløden og flødeosten klarer arbejdet 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

Skriv en kommentar