Ferrero Rocher cheesecake

Ferrero Rocher cheesecake! Der er nogle stykker af jer, som har skrevet til mig på Instagram og ønsket en opskrift på Ferrero Rocher cheesecake. Det ønske er lige blevet opfyldt! En sprød kiksebund med ristede hakkede hasselnødder, en skøn og cremet chokolade-ostecreme og en lækker og knasende ganache med Ferrero Rocher. Jeg elsker Ferrero Rocher og denne kage er altså virkelig en god kage at servere, hvis du skal imponere dine gæster. Cheesecaken kan med fordel laves en dag i forvejen, så den er helt kold når den skal serveres. Jeg har i lang tid gerne ville lave en opskrift på en chokolade cheesecake og har ikke lige kunne fange den helt rigtige konsistens og smag, men nu skete det endelig. Rigtig god fornøjelse!

Ferrero Rocher cheesecake
Ingredienser

Kiksebund:

100 g hasselnødder, ristet

300 g Digestive kiks

50 g kakaopulver

170 g smør, smeltet

Chokolade-ostecreme:

250 g mørk chokolade f.eks. Callebaut *reklamelink

600 g Philadelphia eller en anden neutral flødeost

1 tsk. vaniljesukker

150 g flormelis

3 dl piskefløde

Ferrero Rocher ganache:

100 g Ferrero Rocher

200 g mælkechokolade, f.eks. Callebaut *reklamelink

30 g smør, blødt

2 dl piskefløde

30 g glukosesirup

Pynt:

1 dl piskefløde

1 knivspids bagepulver

1 spsk. kakaopulver

Ca. 9 stk. Ferrero Rocher

Guldglimmer

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Ris hasselnødder i ovnen ved 200 C i 8 minutter, indtil skallen slipper nødderne. Blend nødderne, så der stadig er lidt stykker i,  i en minihakker. Hak kiksene i en foodprocessor sammen med kakaopulver, så de er helt fint malede. Tilsæt de hakkede hasselnødder. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform (uden bund og placeret på det fad kagen skal serveres på) beklædt med kageplast i kanten (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden og lidt opad siderne, og sæt formen i køleskabet, imens du laver chokolade-ostecremen.

Chokolade-ostecreme:

Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovnen ved lav varme og lad chokoladen køle lidt ned. Pisk flødeost, vaniljesukker og flormelis sammen. Pisk chokoladen i ostecremen. Pisk fløden til en meget let skum i en anden skål og hæld den i chokolade-ostecremen og pisk forsigtigt til en ensartet og cremet masse. Fordel ostecremen på kiksebunden og stil den på køl i 2 timer.

Ferrero Rocher ganache:

Smelt Ferrero Rocher og mælkechokolade i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og rør det bløde smør i til det er helt smeltet. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld det i chokoladeblandingen og lad det stå lidt. Rør derefter rundt i midten af gryden med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Hæld ganachen ud på den kolde kage og stil den talbage på køl til ganachen har sat sig.

Pisk fløde, bagepulver og kakaopulver til en fast skum. Kom skummen i en sprøjtepose med f.eks. denne 2D fra Wilton *reklamelink og sprøjt ca. 9 “dutter” på kagen. Kom en Ferrero Rocher på hver “dut” og drys med guldglimmer. Opbevar cheesecaken på køl indtil den skal spises. Velbekommen!

4 Comments
  1. Hej Frederikke

    Hvor mange personer er kagen til ? og kan den laves dagen før den skal spises ?

    Skal lave kage til et barnedåb til 35 personer. Har du et forslag på en god kage der kan laves og pyntes dagen før ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.