Risalamande cheesecake - Lækker risalamande cheesecake med kirsebærgelé og brændte mandler
Opskrifter Livsstil Shop

Risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake eller nærmere cheesecake a la Risalamande. En skøn og julet cheesecake, med en dejlig smag af vanilje, brændte mandler, kirsebærgelé og kanel. Der er ikke risalamande i, men man kan sagtens bytte halvdelen af fløden og halvdelen af flødeosten ud med en rest risalamande.

Kagen er perfekt at servere som dessert til julefrokosten. Jeg har hørt om flere der serverer sådan en kage til juleaften i stedet for den traditionelle risalamande, men jeg er ikke selv tilhænger af at lave om på traditionerne, men muligheden er der.

Bunden er en ganske almindelig cheesecake bund med Digestive kiks, dog tilsat kanel, men hvis man vil lave kagen endnu mere julet, så kan man skifte Digestive kiks ud med brunkager. Rigtig god fornøjelse!

Ingredienser

Risalamande cheesecake (12-14 stykker):

Kiksebund:

250 g Digestive kiks

120 g smør, smeltet

1 spsk. stødt kanel

Flødeostecreme:

2 ark husblas

1 spsk. citronsaft

400 g Philadelphia eller en anden neutral flødeost

120 g flormelis

Kornene fra 2 vaniljestænger eller 1 spsk. vaniljesukker

½ l piskefløde

110 g mandler, smuttede og hakkede

Kirsebærgelé:

3 ark husblas

250 g kirsebærsaft/sirup, jeg har brugt Amarena kirsebær

Pynt:

1 håndfuld Brændte mandler

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Tilsæt kanel. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Sæt en springform (uden bunden) på det fad/tallerken du vil servere kagen på og hæld kiksemassen i springformen (min form er 22 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.

Flødeostecreme:

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm citronsaften op og udblød husblassen heri. Lad det køle lidt af. Pisk flødeost, vanilje og flormelis i en skål. Tag et par skefulde af flødeostecremen og bland med citron/husblas-massen, så det får samme temperatur. Hæld så det hele i flødeostecremen. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i flødeostecremen og rør de grofthakkede smuttede mandler i. Beklæd indersiden af springformen med kageplast og fordel flødeostecremen ud på kiksebunden. Sørg for at overfladen er helt lige. Stil kagen på køl igen.

Kirsebærgelé:

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm kirsebærsiruppen op og smelt husblassen i den varme gelemasse og stil det på køl, så det kan køle helt af (det må dog ikke nå at ”sætte sig”). Når gelen er kold, hældes den forsigtigt udover en bred ske, og ned på kagen, så den ikke rammer kagen for ”hårdt”. Stil kagen på køl i mindst 4 timer, men gerne natten over.

Befri kagen fra springformen og kageplast inden servering. Hak de brændte mandler groft og drys udover kagen. Server kagen

Bedøm denne ret

6 Comments
  1. Dvs. du bruger slet ikke bærene Amarena kirsebær, kun væsken/siruppen? Når du skriver 250gr. Amarena kirsebær, mener du så et glas på 250gr. Eller er det drænet vægt, uden bær?☺️

    1. Jeg bruger kun væsken eller en kirsebærsirup. Så det er 250 g uden bær 🙂 Men bærrene kan bruges til at spise ved siden af kagen. God fornøjelse!

  2. Hej Frederikke! 😀
    Super lækker opskrift. Jeg vil bare høre hvor lang tid den kan holde sig i køleskabet? Skal lave den til en julefrokost. Kan den holde i 2 dage?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.