Tiramisu cheesecake - Opskrift på den bedste tiramisu cheesecake
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Tiramisu cheesecake

Tiramisu cheesecake – den lækreste cremede cheesecake med ladyfingers og kaffe. Denne cheesecake består af en sprød kiksebund med Digestive kiks og ladyfingers, cremen er med kaffe, flødeost og mascarpone og ovenpå er der det klassiske drys kakao. Kagen er ikke helt som den klassiske italienske dessert Tiramisu. Jeg har her undladt alkoholen (cognac eller marsala) , men den kan sagtens pensles på kiksebunden eller vendes i ostecremen. Cheesecaken kan med fordel laves dagen i forvejen og blot opbevares på køl.  Jeg elsker cheesecakes, og her på bloggen findes der en masse forskellige slags af den lækre kage. Prøv f.eks. min Daim cheesecake eller min citroncheesecake. Rigtig god fornøjelse!

Tiramisu cheesecake

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 3 t.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Kiksebund
Flødeostecreme
desuden

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Hak kiksene og Ladyfingers i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse.

Hæld kiksemassen i en springform (uden bund og placeret på det fad kagen skal serveres på) beklædt med kageplast i kanten (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.

Flødeostecreme

Læg husblas i blød koldt vand i 10 minutter. Pisk flødeost, mascarpone og flormelis sammen til en lind ostecreme. Udblød husblassen i den varme kaffe.

Bland lidt af ostecremen i den lune kaffe af nogle omgange indtil det har samme temperatur. Hæld herefter hele blandingen op i resten af ostecremen og vend det godt rundt.

Pisk fløden til en let skum og vend den sammen med ostecremen. Hæld cremen på kiksebunden og stil den på køl i mindst 3 timer.

Befri kagen fra form og kageplast og drys kakao udover og knus evt. ekstra lady fingers udover kagen. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

13 kommentarer
   1. Hej. Kan man godt ligge nogle ladyfinger’s som er dybbet i kaffe, imellem oste cremen? Jeg har nemlig lige gjort det og nu er jeg bange for om det måske var en dårlig idé. Jeg er meget nybegynder i at lave cheesecake:)

     1. Super, jeg krydser finger ???
      Jeps, det vil jeg gøre, jeg glæder mig til at smage den for jeg fik smagt på ostecremen og den er SÅ lækker ?

 1. Hej. Jeg bryder mig ikke om kaffe, kan man bruge Nescafé istedet, tænker måske det kan give en lidt mildere smag?

  1. Lige til denne cheesecake vil jeg anbefale at bruge husblas, for at undgå at kagen flyder sammen 🙂 Prøv min Daim cheesecake hvor der ikke er husblas i 🙂

Skriv en kommentar