Tiramisu – opskrift på den klassiske italienske dessert med ladyfingers, kaffe, cognac, mascarponecreme og kakaodrys. Denne lækre dessert er virkelig nem at lave, og er en dessert der hurtig og nemt kan laves til mange personer. Jeg har lavet den og serveret tiramisuen i små gryder, men man kan også bruges glas eller i en stor skål. Tiramisuen kan med fordel laves dagen i forvejen og blot opbevares på køl. I min bog Baking Moments har jeg en opskrift på den lækreste tiramisulagkage, og her på bloggen er der en opskrift på en skøn tiramisucheesecake. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Tiramisu
Mascarponecreme
3 past. æggeblommer
75 g rørsukker
1 spsk. vaniljesukker
375 g mascarpone
1,5 dl piskefløde
1,5 past. æggehvide
Derudover
32 stk. ladyfingers
8 spsk. cognac eller marsala
2,5 dl stærk kaffe, afkølet
Kakao til drys
Fremgangsmåde
Tiramisu
Mascarponecreme
Pisk æggeblommer, rørsukker, og vaniljesukker lyst og luftigt. Pisk mascarponen let i en anden skål, så den er uden klumper, og vend æggemassen i. Pisk fløden til skum og vend i. Pisk herefter æggehviderne stive, og vend dem i mascarponecremen.
Sådan samler du tiramisu
Bland cognac/marsala og kaffe sammen i en skål. Dyp ladyfingers heri. Placer ladyfingers i bunden af en stor skål/fad eller ca. 8 glas og kom mascarponecreme på. Fortsæt dette til du har brugt alle elementerne og slut af mascarponecreme på toppen. Drys med kakao og opbevar tiramisu på køl indtil servering. Velbekomme!
Hej Frederikke,
Det lyder som en rigtig god opskrift, men da jeg begyndte at folde det piskede flødeskum og æggehvider sammen med resten af cremen, så blev konsistensen utrolig klumpet og vandet, som gjorde den lidt uappetitlig… hvad gjorde jeg forkert?
Måske er det blevet pisket for meget? Jeg kan ikke lige se, hvad det ellers kan være 🙂
Mums det ser lækkert ud! Den må jeg prøve ?
Jeg tænker dog om det må være en fejl at der ikke er tilsat amaretto?
Det kan man også sagtens bruge, jeg bruger bare cognac eller marsala 🙂 Den er så lækker! Rigtig god fornøjelse 🙂