Her er 6 forskellige bud på kanapéer, som er perfekte at servere når dronningen holder sin nytårstale! Jeg elsker disse små fine kanapéer, fingerfood, appetizers eller, hvad du nu kalder dem. Her har jeg lavet avocadoshots med agurk og hvidløg, tomater med fetafyld, mini toast med dild og laks, parmaskinke-ruller med flødeost og dadler, butterdejssnegle og nuttede små vagtelæg med chilimayo. Hvis du synes, at 6 forskellige anretninger er lige i overkanten, så kan du nøjes med et par af dem og så servere lidt nødder, chips, dip og måske nogle grøntsagsstave til. Skål og godt nytår!
Prøv også disse 6 lækre kanapéer.
Ingredienser
Avocadoshots (ca. 14 små shotsglas):
1 grillet gul peberfrugt
Ca. 3 dl kold bouillon, f.eks. hønsebouillon1 fed hvidløg
1 avocado
1/2 agurk
1 fed hvidløg, presset
Saft af 1 citron
Et par dråber Tabasco sauce
Salt og peber
Mandelflager eller pinjekerner til pynt
Fyldte tomater med feta:
10 små tomater, f.eks. San Marzano-tomater
100 g blød feta
100 g philadelphia flødeost
1/2 bundt persille, finthakket
1 fed hvidløg, presset
Salt og peber
Mini toast med laks og dild:
100 g philidelphia flødeost
1 tsk fintrevet citronskal
1 bundt dild, gem lidt til pynt
Salt og peber
1 pakke ristede mini toast, ca. 90 g
3-4 skiver røget laks
Parmaskinke med flødeost og dadler:
5 dadler, finthakket
100 g philiadlphia flødeost
1 spsk. piskefløde
Salt og peber
5 skiver parmaskinke
Butterdejssnegle med hvidløgsost (ca. 20 stk):
1 rulle butterdej
125 g revet mozzarella
1/2 bæger (ca. 75 g) hvidløgsflødeost
Vagtelæg med hurtig chilimayo:
1-2 bakker vagtelæg
Ca. 100 g god mayonnaise
1/2 chili, finthakket
Chilipulver
Salt og peber
Eller denne Chilimayo
Havsalt til servering
Fremgangsmåde
Avocadoshots:
Skær peberfrugten ud i fire dele og grill dem på en grillpande (eller bare en almindelig pande) i lidt olivenolie indtil de har fået farve og er helt møre. Læg peberfrugt i en frysepose i 10 minutter, så er det meget nemmere at få skrællen af. Lav bouillon og lad det køle af. Blend herefter alle ingredienserne sammen i en blender og smag til med tabasco, salt og peber. Server avocadoshots i små fine glas og drys med ristede mandelflager eller pinjekerner.
Fyldte tomater med feta:
Halver tomaterne og skrab kernerne ud. Bland 1 spsk. af kernerne med feta, flødeost, persille, hvidløg,salt og peber og rør det godt rundt. Fyld alle tomaterne med en lille tsk. fetafyld.
Mini toast med laks og dild:
Rør flødeost, citronskal, hakket dild, salt og peber godt sammen og smør lidt på hver toast. Kom et lille stykke laks på og pynt med dild og evt. små skiver citron.
Parmaskinke med flødeost og dadler:
Skær dadlerne ud i små stykker og rør sammen med flødeost, piskefløde, salt og peber. Del hvert stykke parmaskinke i 4 stykker og rul lidt flødeost med dadler ind i hvert stykke, så du i alt har 20 små ruller.
Butterdejssnegle med hvidløgsost:
Smør flødeosten ud på butterdejen og drys med mozzarella. Rul butterdejen sammen til en rulle og læg den på køl. Det er nemmest at skære butterdejsrullen ud i små snegle, når dejen er helt kold. Bag butterdejssneglene ved 200 C i ca. 15-18 minutter. Server dem lune!
Vagtelæg med chilimayo:
Kog vagtelæggene i 4 minutter og køl dem herefter af i koldt vand. Lav chilimayo ved at røre mayonnaise, chili, chilipulver, salt og peber godt sammen. Server de kolde vagtelæg med chilimayo og havsalt.