6 kanapéer til nytårstalen (del 3) - Opskrift på 6 kanapéer til dronningens nytårstale.
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

6 kanapéer til nytårstalen (del 3)

6 kanapéer til nytårstalen (del 3) – Opskrift på 6 forskellige lækre kanapéer der er perfekte at nyde til dronningens nytårstale. Og når jeg skriver del 3, så er det fordi jeg sidste år og forrige år også delte sådan et indlæg med 6 kanapeer: del 1 og del 2. Denne gang byder jeg på:

  •  Lækker kold og frisk tomatsuppe, som hedder gazpacho.
  • Marinerede rejer med chili og forårsløg serveret på frisk hjertesalat
  • Grillet gedeost på brød med figner, honning og balsamico glace
  • Blomkålscouscous med vagtelæg
  • Trøffeltoast
  • Parmesanchips med avocadocreme og langtidsbagte tomater

Nogle af kanapeer er sammensætninger af opskrifter, der allerede er på bloggen og nogle af dem er helt nye. De fleste af kanapeerne kan sagtens forberede om morgnen, så de er nemme og hurtige at anrette til om aftenen.

Andet inspiration til kanapeer:

Her kan du klikke dig direkte ind på nogle andre lækre kanapeer til nytårsaften.

Husk at følge mig på mine andre sociale platforme, for meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Instagram, Facebook og TikTok.

6 kanapéer til nytårstalen (del 3)

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 2 t.
Tilberedning 1 t.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Gazpachho
Marinerede rejer
Grillet gedeost på brød med figner
Blomkålscouscous med vagtelæg
Trøffeltoast
Parmesanchips med avocadocreme

Fremgangsmåde

Gazpacho

Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en ensartet masse. Smag til med salt, peber og citronsaft. Stil gazpacho på køl og anret den herefter i små skåle eller små shotsglas. Dryp evt. med en smule olivenolie inden servering.

Marinerede rejer

Dryp rejerne fri for væden. Kom dem i en skål med de øvrige ingredienser og smag til. Lad det stå at trække på køl i ca. 30 min., men det kan sagtens stå i længere tid.

Anret rejerne på hjertesalatblade, som små både og server.

Grillet gedeost på brød med figner

Tænd ovnen på 225 C varmluft.

Kom 1 skive gedeost og 1 skive figne på hvert brød. Kom dem på en bagerist. Dryp honning på og bag dem i ca. 5-8 min.

Ved servering dryppes der  balsamico glace udover.

Blomkålscouscous med vagtelæg

Kør blomkål i en foodprocessor til det minder om ris. Tilsæt saltmandler, persille, salt, peber og citron. Fordel blomkålscouscous på spiseskeer placeret på et stort fad.

Kog vagtelæg i ca. 3 minutter i letsaltet vand. Del æggene i to og placer et halvt æg på hver ske.

Trøffeltoast

Steg alle brødskiverne i smør på en pande på en side, så de bliver sprøde. Fordel trøffel eller –oliventappenade og to skiver skinke på 3 af de sprødstegte sider og kom ost på de 3 andre sprødstegte sider.

Klap dem sammen til 3 sandwich og steg dem i smør på begge sider til sprøde sandwich. Skær ud i små firkanter og stik en tandstik i.

Parmesanchips med avocadocreme

Kom Avocadocreme i en sprøjtepose og klup et lille hul. Sprøjt avocadocreme på parmesanchips og pynt med langtidsbagte tomater.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar