Langtidsbagte tomater - Opskrift på lækre tomater langtidsbagt - semidried
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater – Opskrift på skønne og lækre tomater langtidsbagt i ovnen med hvidløg, timian og olivenolie. Disse tomater eller semidried tomater, som er langtidsbagte i ovnen, er et skønt tilbehør til diverse salater, til tapas eller bare som en snack. Tomaterne får en vidunderlig god smag, når de bages i ovnen ved lav varme i noget tid. De bliver helt søde og seje i konsistensen.  Jeg har lavet tomaterne med hvidløg, frisk timian, salt og sukker. Man kan også tilsætte lidt balsamico eddike eller lidt frisk oregano, som giver en dejlig smag til tomaterne. Disse tomater kan holde sig i op til en uge på køl i en tætsluttende boks, men hvis de skal holde længere så kan tomaterne kommes på et skoldet glas og dækkes af olivenolie. Opbevar tomaterne et tørt sted, hvor de kan holde sig i 3-4 uger. Rigtig god fornøjelse!

Langtidsbagte tomater

Forberedelse 10 min.
Tilberedning 1 t. 30 min.
I alt 2 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Langtidsbagte tomater

Tænd ovnen på 150 C varmluft.

Skyl tomaterne og skær dem over. Kom dem i et ildfast fad og dryp olivenolie udover. Fordel hvidløg og timian udover. Drys med salt og sukker. Bland det hele godt rundt.

Bag tomaterne i 1.5 time eller indtil de er helt rynkede og er tørret lidt ind. Lad tomaterne afkøle og server dem. De kan også hældes på et glas og dækkes af olivenolie, så kan de holde i længere tid. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar