Langtidsbagte tomater - Opskrift på lækre tomater langtidsbagt - semidried
Opskrifter Livsstil Shop

Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater – Opskrift på skønne og lækre tomater langtidsbagt i ovnen med hvidløg, timian og olivenolie. Disse tomater eller semidried tomater, som er langtidsbagte i ovnen, er et skønt tilbehør til diverse salater, til tapas eller bare som en snack. Tomaterne får en vidunderlig god smag, når de bages i ovnen ved lav varme i noget tid. De bliver helt søde og seje i konsistensen.  Jeg har lavet tomaterne med hvidløg, frisk timian, salt og sukker. Man kan også tilsætte lidt balsamico eddike eller lidt frisk oregano, som giver en dejlig smag til tomaterne. Disse tomater kan holde sig i op til en uge på køl i en tætsluttende boks, men hvis de skal holde længere så kan tomaterne kommes på et skoldet glas og dækkes af olivenolie. Opbevar tomaterne et tørt sted, hvor de kan holde sig i 3-4 uger. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Tilbehør
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 1 t. 30 min. / I alt 2 t.
Ingredienser

Langtidsbagte tomater

350 g små cherrytomater

Olivenolie

3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver

Et par kviste frisk timian

1 lille tsk. salt

1 tsk. sukker

 

Fremgangsmåde

Langtidsbagte tomater

Tænd ovnen på 150 C varmluft.

Skyl tomaterne og skær dem over. Kom dem i et ildfast fad og dryp olivenolie udover. Fordel hvidløg og timian udover. Drys med salt og sukker. Bland det hele godt rundt.

Bag tomaterne i 1.5 time eller indtil de er helt rynkede og er tørret lidt ind. Lad tomaterne afkøle og server dem. De kan også hældes på et glas og dækkes af olivenolie, så kan de holde i længere tid. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.