Saltmandler - Opskrift på nemme og lækre saltmandler perfekt som snack
Opskrifter Livsstil Shop

Saltmandler

Saltmandler – Opskrift på lækre sprøde saltmandler, som er en perfekt snack. Jeg elsker saltmandler og køber dem tit, men der er altså virkelig nemt at lave dem selv. Det kræver kun 3 ingredienser: mandler med skind, salt og kogende vand.

Hjemmelavede saltmandler kan bruges som en sprød og salt snack på en buffet, tapasbord, som sprødt drys på en salat eller pastaret. De kan også serveres sammen med et glas koldt hvidvin eller champagne. Jeg laver mandlerne kun med salt, men der kan tilsættes forskellige smagsgivere, som f.eks. chili eller forskellige tørrede urter. Mandlerne kan opbevares i en luftæt beholder, og kan holde sig i et par uger ved stuetemperatur, hvis de altså ikke når, at blive spist inden. Jeg kan i hvert fald sige, at herhjemme ryger sådan en omgang saltmandler hurtigt, så der bliver for det meste lavet dobbeltportion. Rigtig god fornøjelse!

Snack, Tilbehør til 4-6 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 50 min.
Ingredienser

Saltmandler

2,5 dl kogende vand

45 g salt, groft salt

250 g mandler

Fremgangsmåde

Saltmandler

Bland kogende vand og salt sammen i en skål og rør til saltet er opløst. Tilsæt mandlerne og lad dem stå at trække i saltvandet i 30 minutter.

Tænd ovnen på 150 C varmluft.

Si vandet fra mandlerne og fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag mandlerne i 20 minutter. Lad dem herefter afkøle og opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.