Opskrift på saltmandler i ovn - Nemme saltmandler
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Saltmandler

Opskrift på saltmandler i ovn, der er en perfekt snack. Jeg elsker saltmandler og køber dem tit, men det er altså virkelig nemt at lave dem selv. Det kræver kun 3 ingredienser: mandler med skind, salt og kogende vand. Mandler med skind er bare de helt normale mandler, som du køber dem i en pose i supermarkedet. 

Hjemmelavede saltmandler kan bruges som en sprød og salt snack på en buffet, tapasbord, som sprødt drys på en salat eller pastaret. De kan også serveres sammen med et glas koldt hvidvin eller champagne. 

Opskrift på saltmandler i ovn

Jeg laver mine saltmandler i ovn, da det er sådan, at jeg har lavet dem, så længe jeg kan huske. Det er virkelig nemme saltmandler, da de bare passer sig selv i ovnen. Du kan godt vende i dem undervejs, men de bliver dejligt sprøde lige meget hvad.

En god ide er lige at holde ordentligt øje med dem, når de er i ovnen. Ovne varmer forskelligt, så det kan være, at de skal have mindre eller mere tid, end jeg har angivet.

Jeg laver saltmandlerne kun med salt, men der kan tilsættes forskellige smagsgivere, som f.eks. chili eller forskellige tørrede urter. Mandlerne kan opbevares i en lufttæt beholder, og kan holde sig i et par uger ved stuetemperatur, hvis de altså ikke når at blive spist inden. 

Jeg kan i hvert fald sige, at herhjemme ryger sådan en omgang saltmandler hurtigt, så der bliver for det meste lavet dobbeltportion. Min opskrift på saltmandler er nemt at lave dobbelt op, når du nu er i gang. Så har du altid en ekstra portion til, hvis der kommer gæster eller lignende. 

Nemme saltmandler

De her mandler er tænkt som en snack, men du kan faktisk bruge dem til flere ting. Ofte hvis jeg laver en salat, så kommer jeg også en håndfuld nemme saltmandler på toppen. Det er lækkert med et lidt sprødt element til en salat, der ellers ikke er så sprød. Det er lidt et alternativ til croutoner eller andet sprødt. 

Jeg bruger dem eksempelvis til denne rødkålssalat med saltmandler og æbler og denne salat med quinoa og varmrøget laks. Det gode ved at du altid har et glas nemme saltmandler stående i køkkenet er, at du nemt lige kan drysse dem over den salat, du laver.

Er saltede mandler sunde? Mandler er en nød, der har en masse sunde næringsstoffer, og man anbefaler at spise 10-12 mandler om dagen. Dog vil jeg ikke kalde dem sunde, da mandler i sig selv har et højt kalorieindhold. Du kan sagtens spise dem med måde, ligesom med så meget andet.

Hvorfor bliver mandler bløde? Lige når du tager dine saltmandler ud af ovnen, så vil du opleve, at de ikke er helt sprøde. De bliver nemlig først sprøde, når de køler helt af. Hvis de heller ikke bliver sprøde der, så er det fordi, at du ikke har givet dem nok tid i ovnen.

Saltmandler

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 50 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Saltmandler

Bland kogende vand og salt sammen i en skål og rør til saltet er opløst. Tilsæt mandlerne og lad dem stå at trække i saltvandet i 30 minutter.

Tænd ovnen på 150 C varmluft.

Si vandet fra mandlerne og fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag mandlerne i 20 minutter.

Lad dem herefter afkøle og opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar