Opskrifter Livsstil

Cheesecake med Oreo, karamel og peanuts

Cheesecake med Oreo, karamel og peanuts er den ultimative cheesecake! Den er sprød, sej, knasende, sød og lækker. Cheesecaken består af en oreo kiksebund, karamel med saltede peanuts, chokoladeganache og flødeostecreme med vanilje. Jeg har ret mange opsrkifter på cheesecake og de er meget populære blandt jer bl.a. min Daim cheesecake, Ferrero Rocher cheesecake og Oreo cheesecake med chokolademousse. Rigtig god fornøjelse!

Cheesecake med Oreo, karamel og peanuts

Cheesecake til 10-12 personer
Forberedelse 3 t. / Tilberedning 1 t. / I alt 4 t.
Ingredienser

Oreo bund

3 ruller oreos

150 g smør, smeltet

Karamel med peanuts

200 g sukker

60 g vand

2 dl piskefløde

90 g smør

100 g peanuts

Chokolade ganache

150 g mørk chokolade

1,5 dl piskefløde

Flødeostecreme:

400 g philadelphia, koldt

60 g flormelis

1 tsk. vaniljepaste

4 dl piskefløde

Derudover

Knuste Oreos

Peanuts

 

Fremgangsmåde

Oreo bund

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform beklædt med bagepapir i bunden (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden, og op ad siderne og sæt formen i køleskabet.

Karamel med peanuts

Kog sukker og vand op i en tykbundet gryde uden at at røre i gryden. Kog det indtil det bliver brunt. Hæld fløde i under omrøring og tilsæt smør. Lad det koge et par minutter til det bliver en tyk karamel. Tilsæt peanuts og lad karamellen køle lidt af før den hældes på oreo bunden. Stil kagen på køl igen.

Chokolade ganache

Varm fløde op til lige under kogepunktet og hæld det udover chokoladen ( i en skål der kan tåle varme) og lad det stå lidt. Rør derefter rundt i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Hæld ganachen ud på karamellen og stil formen på køl.

Flødeostecreme:

Pisk flødeost, flormelis og vanilje sammen. Pisk fløden til let skum og vend den sammen med ostecremen. Smør cremen på kagen i et jævn og ensartet lag og stil kagen på køl i mindst 3 timer.

Befri kagen fra formen og pynt kagen med Oreos og peanuts. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

5 Comments
  1. kan man godt lave den her dagen før uden problemer? Hvis jeg laver den sen aften og den først skal bruges dagen efter ved 18.30 tiden?

  2. Super lækker cheesecake, dog blev gæsterne og jeg enige om at man IKKE kan spise mere end blot et lille stykke. Næste gang, tror jeg, at jeg vil lave den uden chokolade/fløde stykket i midten 😊🎄 Glædelig jul og tak for dejlige kager.

  3. Hej Frederikke
    Waw lækre opskrifter på cheesecake. Jeg vil prøve 3 forskellige af dine opskrifter. Kan jeg fryse dem uden pynt og så lave dem i god tid? Den med oreos, daim og lime.
    Mvh. Rikke

    1. Tak, det er jeg rigtig glad for at høre! Ja, de kan sagtens fryses 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.