Brændte mandler

Brændte mandler hører virkelig julen til. Dog ikke hvis man spørger ham manden der står ved Rundetårn og laver brændte mandler året rundt! Vi er nok mange der forbinder duften af brændte mandler med julemarked eller juleshopping, men man kan også tage duften med hjem og selv lave brændte mandler. Det er ikke svært, det kræver bare lidt tålmodighed og det er hele tålmodigheden værd. Jeg har prøvet at beskrive den process mandlerne gennemgår, så jeg håber, at det er nemt at forstå. God fornøjelse!

Brændte mandler
Ingredienser

Brændte mandler:

200 g mandler

200 g sukker

0,75 dl vand

Fremgangsmåde

Brændte mandler:

Kom mandler, sukker og vand i en dyb pande. Skru op på middelvarme og tag din bedste tålmodighed på. Nu skal mandlerne igennem følgende trin:

– Først bliver sukkeret opløst i vandet og kogt sammen til en gennemsigtig sirup. Rør i massen undervejs.

– Derefter begynder vandet at fordampe og sukkeret bliver siddende tilbage på mandlerne, som bliver hvidelige.

-Nu begynder sukkeret at smelte, sådan at mandlerne bliver karamelliserede.

-Når næsten alle mandlerne har en blank overflade er de færdige og så gælder det om at være hurtig: Hæld de varme mandler på en bageplade beklædt med bagepapir og  skynd dig at trække dem fra hinanden med to gafler. Få gerne nogle til at hjælpe dig, for så snart mandlerne køler af og bliver hårde sidder de klistret sammen. Hvis mandler skal gemmes, så skal de være helt kolde før de kommer på et fint glas eller i en kagedåse. Velbekomme!

2 Comments
    1. De kan godt holde sig i et par uger i en kagedåse eller i et glas med et tætsluttende låg. Jeg har bare mine stående på køkkenbordet 🙂 God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.