Brændte mandler - Opskrift på lækre hjemmelavede brændte mandler
Opskrifter Livsstil Shop

Brændte mandler

Brændte mandler hører virkelig julen til. Dog ikke hvis man spørger ham manden, der står ved Rundetårn og laver brændte mandler året rundt! Vi er nok mange der forbinder duften af brændte mandler med julemarked eller juleshopping, men man kan også tage duften med hjem og selv lave brændte mandler. Det er ikke svært, det kræver bare lidt tålmodighed og det er hele tålmodigheden værd.

Jeg har prøvet at beskrive den process mandlerne gennemgår, så jeg håber, at det er nemt at forstå. Brændte mandler er i øvrigt en perfekt værtindegave. God fornøjelse!

Små søde sager til 4 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 30 min.
Ingredienser

Brændte mandler

200 g mandler

200 g sukker

0,75 dl vand

Fremgangsmåde

Brændte mandler

Kom mandler, sukker og vand i en dyb pande. Skru op på middelvarme og tag din bedste tålmodighed på. Nu skal mandlerne igennem følgende trin:

– Først bliver sukkeret opløst i vandet og kogt sammen til en gennemsigtig sirup. Rør i massen undervejs.

– Derefter begynder vandet at fordampe og sukkeret bliver siddende tilbage på mandlerne, som bliver hvide.

-Nu begynder sukkeret at smelte, sådan at mandlerne bliver karamelliserede.

-Når næsten alle mandlerne har en blank overflade er de færdige, og så gælder det om at være hurtig: Hæld de varme mandler på en bageplade (eller noget andet der kan tåle varme) beklædt med bagepapir og  skynd dig at trække dem fra hinanden med to gafler. Få gerne nogle til at hjælpe dig, for så snart mandlerne køler af, og bliver hårde sidder de klistret sammen. Hvis mandlerne skal gemmes, så skal de være helt kolde, før de kommer på et fint glas eller i en kagedåse. Velbekomme!

Bedøm denne ret

9 Comments
    1. De kan godt holde sig i et par uger i en kagedåse eller i et glas med et tætsluttende låg. Jeg har bare mine stående på køkkenbordet 🙂 God fornøjelse!

  1. Lækre brændte mandler ?☺️ Men hvordan undgår man de bliver så klistret? Det blev mine ikke sidste år.

  2. Ej ved altså ikke om jeg kom til at bedømme dine brændte mandler ?‍♀️ Fingeren hvilede lige på skærmen et øjeblik.. Jeg har altså ikke andet en ros til dine retter og har slet ikke lavet brændte mandler ???

    1. De skal ikke i ovnen, hvor ser du det henne? Brændte mandler laves på en stegepande, præcis som jeg har beskrevet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.