Flødekarameller med pistacie

I låge nr. 3 er der en opskrift på de blødeste vaniljesøde og pistacie-knasende flødekarameller. De er nemme at lave, hvis man blot følger opskriften, og så skal de gerne laves en dag i forvejen. Det er en stor portion, så lav et fint glas eller en fin pose med karameller og giv til en du holder af.

Jeg anbefaler, at man bruger et termometer, da det er den sikreste måde at få den helt rette konsistens på karamellerne. Jeg bruger dette (*reklamelink) infrarøde termometer og lige nu er det faktisk på tilbud! God fornøjelse!

Flødekarameller med pistacie
Ingredienser

Flødekarameller med pistacie (ca. 50-60 styks.)

3 dl piskefløde

3 dl sukker

1,5 dl lys sirup

50 g smør

1 knivspids salt

1 tsk. vaniljepulver

100 g usaltede pistacienødder, hakket

Fremgangsmåde

Flødekarameller med pistacie:

Kog fløde, sukker, lys sirup, smør, salt og vaniljepulver op i en tykbundet gryde til det når 90 C. Skru ned på middelvarme og lad karamellen stå at koge videre. Det skal boble, men rør ikke for meget i karamellen, kun lige en gang imellem, for at undgå at massen brænder på. Karamellen skal op på 120 C. Det tager ca. 10-15 minutter, før væsken er fordampet og massen er kogt ind til en tyk karamel. Smør en firkantet form med smør eller sprayfedt og drys halvdelen af pistacienødderne i formen. Når karamellen er 120 C, hældes den i formen. Fordel den anden halvdel af pistacienødderne på karamellen. Lad karamellen stå på køkkenbordet i 1 time og sæt den derefter på køl i ca. 24 timer. Skær karamellen ud i passende stykker og pak dem ind i bagepapir/pergamentpapir og opbevar dem i køleskabet. De kan holde sig på køl i 14 dages tid, men mon ikke de når at blive spist inden? Velbekomme!

Tip: Du kan tilsætte andre smage til din karamelmasse f.eks. lakridspulver, frysetørrede hindbær eller passionsfrugtpuré.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.