Hjemmelavede guldkarameller

 

Jeg tyvstarter lige på julelækkerierne og deler denne opskrift på hjemmelavede guldkarameller. Jeg ved ikke helt om guldkarameller høre under kategorien julelækkerier, men det er i hvert fald karameller og en slags konfekt. I er flere der spørger og søger på juleopskrifter her, men sagen er den, at jeg ikke rigtig har nogle juleopskrifter endnu. Min blog blev lanceret i midten af januar, så har ikke haft mulighed for at dele juleopskrifter. MEN, bare vent, der kommer massere af jul på bloggen i løbet af december, da jeg hver dag deler en opskrift med jer. I disse dage er jeg ved at lægge sidste hånd på opskrifterne og I kan godt glæde jer! Hav en rigtig dejlig fredag og weekend!

Måske disse små søde sager kan gå ind under kategorien julegodter: Rice Krispies med Daim og mælkechokolade, hjemmelavede Twix, Toblerone trøfler  og havregrynskugler med nutella.

Hjemmelavede guldkarameller
Ingredienser

Hjemmelavede guldkarameller:

3 dl piskefløde

3 dl sukker

1,5 dl lys sirup

50 g smør

1 knivspids salt

1 tsk. vaniljepulver

Chokoladelag:

450 g mørk chokolade f.eks. *Callebaut 60,1 %

Derudover:

Guldstøv*

Fremgangsmåde

Hjemmelavede guldkarameller:

Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde. Giv det et hurtigt opkog til massen når 90 C og bobler. Skru ned på middelvarme og lad massen boble og koge videre til det når 120 C. Det tager lidt tid, da væsken skal fordampe, men hav tålmodighed, for lige pludselig bliver massen tykkere og når de 120 C. Du må endelig ikke røre for meget i massen, kun lige engang imellem, for at undgå at det brænder på. Hæld den færdigkogte karamelmasse i en smurt form. Lad karamelmassen stå på spisebordet i 30 minutter og sæt den herefter på køl, indtil karamellen har sat sig og er kølet helt ned. Tril ca. 50 kugler karamel og stil på køl igen. Karamellen flyder lidt ud, men det gør ikke noget.

Chokoladelag:

Smelt 300 g hakket chokolade over vandbad. Chokoladen må højst blive 52 C. Kom 150 g hakket chokolade i en anden skål og tilsæt den smeltede chokolade. Rør rundt til al chokolade er smeltet.

Dyp karamelkuglerne i chokoladen og til på køl til chokoladen har sat sig. Tril dem herefter i guldstøv. Opbevar dem på køl i ca. 14 dage. Velbekomme!

Tip: Det er vigtigt når du koger karamel, at massen har den rette temperatur, derfor kan man ikke undvære et godt termometer. Jeg bruger dette* fra Mette Blomsterberg, som lige nu er sat ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.